Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Besplatna riba, školjke i vino za početak sezone

19.06.2011. 22:00
Besplatna riba, školjke i  vino za početak sezone


Spektakularnim i zabavnim programom u  organizaciji Turističke zajednice i mjesnog KUD-a “Zlatna  luka”, a pod pokroviteljstvom  Općine Sukošan, brojni turisti,  Sukošanci i dobronamjernici  na centralnom trgu Gornja  vrata su i službeno u subotu  navečer obilježili početak ovogodišnje turističke sezone .
– Osim kao atraktivan događaj, ovogodišnje otvaranje  najava je za sve ostale manifestacije koje će se tijekom ljeta  održati u Sukošanu, a koje se  održavaju pod nazivom “Sukošansko lito”. Tu su svakog četvrtka tradicionalne ribarske  feštice na koje su već navikli  Sukošanci i turisti, a koje će se  održavati na Trgu Gornja vrata i  Ruševcu te po najavi i u zaselku  Makarska. Tu su i manifestacije  “Domovini s ljubavlju” za Dan  državnosti, klapske manifestacije “Ispod kampanela” i “Zapivajmo Kasijanu”, “Dječji festival poznatih melodija Sukošan  2011.”, “Folklorna večer”, “Kreativna večer”, “Trke tovarov”,  “Svićarenje”, “Fešta Sv. Kasijana”, “Brudetijada” i drugo, nabrajala je Mirjana Nadinić Veleslavić, glavna sukošanska turistička animatorica.
Spektakularni i zabavni program dodatno je začinilo besplatno iće i piće.
– Gosti su besplatno mogli  uživati u petnaestak kašeta  srdela i girica za koje se “pobrinula” sukošanskla družina  “Marinero”, kao i oko 200 kilograma daganja. Bilo je tu i  fritula, kroštula, mendulata,  suhih smokava i neizbježna sukošanska “bubica, domaća delicija od dizanog tijesta.
I ove godine glavna odrednica programa rada je kvalitetno funkcioniranje Turističkog ureda, posebno tijekom  glavne turističke sezone.
– Možda je otvaranje turističke sezone na ovaj način nekom sitnica, ali mi na ovaj  način želimo našim gostima i  sumještanima pokazati kako  imamo drugačiji i originalan  pristup te kako želimo biti  zanimljivi i potaknuti kreativnost i optimizam kod svih  ljudi koji se bave turističkom  djelatnošću. Danas je konkurencija na turističkom  tržištu golema. Mi s naše  strane moramo učiniti sve da  se dođe u Sukošan, a ne negdje drugdje. Dakako, i ovogodišnja turistička sezona  bit izazovna, a uspjeh će biti  ako ostvarimo bolje rezultate od prošlogodišnjih,  zaželio je Nikola Milošević.