Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Došao novi, još bolji, “Kontrast”

19.06.2011. 22:00
Došao novi, još bolji, “Kontrast”


Nakon što je prvi broj časopisa studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru “Kontrast”  razgrabljen, studenti su uspješno promovirali i drugi broj. Tema drugog “Kontrasta”, tiskanog u sto primjeraka,  je “Pokret”, a autori članaka su studenti Odjela.  Kao i kod prvog broja cilj uredništva bio je  ponuditi široku temu na koju bi studenti  pisali različite radove na varijaciju te teme.
– Željeli smo da se studenti angažiraju u  što većem broju jer ovo je upravo naš,  studentski časopis. Za razliku od prošlog  broja uveli smo i neka poboljšanja, tako  smo izmjenili dizajn koji je sad bogatiji i  šarolikiji, a povećao se interes studenata.  Prvi broj gotovo je odmah razgrabljen.  Nešto je podijeljeno na promociji, nešto  na predavanjima, a nekoliko brojeva može  se naći i u knjižnici Sveučilišta. Studentima je drago čitati nešto drukčije, pisano  iz perspektive njihovih kolega, rekla je  Anita Maglov članica uredništva “Kontrasta”.
Osim studenata časopis su prepoznali i  profesori Odjela koji su također došli  podržati studente na promociji drugog  broja. Uz pohvale, studentima su dali i  neke savjete za daljnji rad, ali i pozvali ih  da sudjeluju u stvaranju slijedećeg broja  odjelnoga časopisa.
U drugom broju “Kontrasta” studenti  donose nekoliko zanimljivih članaka na  temu  pokreta u umjetnosti, kalendar aktualnosti  u svijetu umjetnosti po mjesecima, ali i aktualna događanja na Odjelu.  Slijedeći broj časopisa trebao bi biti objavljen do kraja godine nakon povratka s  praznika.
Projekt časopisa “Kontrast” u potpunosti je studentski projekt čime su studenti  pokazali kako mogu napraviti kvalitetan  projekt, biti ustrajni u radu i doprinjeti  društvenoj zajednici na svim područjima.