Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prihodi i rashodi ŽUC-a povećani za čak 5,7 milijuna kuna

19.06.2012. 22:00
Prihodi i rashodi ŽUC-a povećani za čak 5,7 milijuna kuna


Mile Fabijan, ravnatelj Županijske uprave  za ceste, na današnjem je kolegiju župana prezentirao izmjene i dopune Financijskog plana i plana  održavanja, građenja i rekonstrukcije županijskih i  lokalnih cesta na području  Zadarske županije za 2012.  godinu. Tako su prihodi i  rashodi ŽUC-a u 2012. godini povećani za čak 5,7 milijuna kuna te sad umjesto  prvotno planiranih 53,3, iznose 59 milijuna kuna.
– Rad Županijske uprave  za ceste je proces koji  ne ovisi samo o svojim već i o  rezultatima ostalih subjekata s kojima je ŽUC povezan –  Hrvatskih cesta, Centra za  vozila Hrvatske i resornog  ministarstva. Prije sedam-osam mjeseci kad smo  donosili Plan za 2012. godinu nije bilo moguće predvideti prihode i primitke  ŽUC-a sa stopostotnom  točnošću, rekao je Mile Fabijan.
Za redovno održavanje  cestovne mreže županijskih i  lokalnih cesta u 2012. godini  osigurano je 31,8 milijuna  kuna, za izvanredno  održavanje predviđeno je  pak 7,6 milijuna kuna, a za  građenje i rekonstrukciju  županijskih i lokalnih cesta  će prema novom Planu  ŽUC-a biti usmjereno oko  7,3 milijuna kuna.
U ovu zadnje navedenu  stavku spada i sanacija raskrižja, odnosno izgradnja rotora kod Mazija kuća koji će,  prema riječima Mile Fabijana, u promet biti pušten u  četvrtak.
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU