Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Od ove godine na Vakanzi i turnir veterana

Autor: Andrija Dešpoja

19.06.2013. 22:00
Od ove godine na Vakanzi i turnir veterana

Foto: Vladimir IVANOV



Od 17. lipnja počele su službene prijave za ovogodišnje izdanje VAK”AN”ZA i traju do 16. srpnja


Za manje od mjesec dana počinje šesta sezona Vaterpolskog amaterskog turnira “antivaterpolista i neplivača” zadarskog akvatorija, poznatog kao VAK”AN”ZA. Natjecanje je prvi put održano u ljeto 2008. godine.
– DŠR OSMIJEH za-DAR kao organizator pokrenulo je mali eksperimentalni turnir koji je 2008. godine okupio deset momčadi. Danas je ovaj projekt postao sportsko-zabavno promidžbenog karaktera te je specifičan po sportskom i zabavnom programu. Nigdje u Hrvatskoj, ali ni u Europi se ne igra turnir istog karaktera, pravila i načina održavanja i stoga nam to daje poticaj da projekt usavršavamo i iz godine u godinu ponudimo uvijek više od prethodne – ističe Borut Gatara, organizator.
Od 17. lipnja počele su i službene prijave za ovogodišnje izdanje VAK”AN”ZA i traju do 16. srpnja kada će se održati ždrijeb uživo na terasi Caffe bara Kult&Dišpet. Natjecanje počinje 17. srpnja, a finale je na rasporedu 7. kolovoza. Igrat će se tri turnira, za muškarce, zatim za žene te eksperimentalni turnir veterana (stariji od 38 godina) s time da veterani smiju istodobno igrati i u regularnom turniru za muškarce. Prijave su na broj mobitela 095/579-9130 ili na e-mail: [email protected]. Kotizacija po sastavu je 700 kuna za muški turnir te 600 kuna za ženski turnir i turnir veterana.


 PRIJAVE I ZA BIOGRADSKU LIGU




Vaterpolski klub Albamaris iz Biograda na Moru prvi put organizira Biogradsku vaterpolsku ligu koja će se ovog ljeta održati na bazenu HTP Ilirija. Zainteresirane momčadi mogu se prijaviti putem Facebook grupe “Biogradska vaterpolska liga”, na e-mail [email protected] i na mobitel 091/1679-464 zaključno do 14. srpnja. Predviđeni termini za odigravanje Lige su subote 20. i 27. srpnja, te 3. i 10. kolovoza, dok je finale predviđeno u noćnom terminu za 14. kolovoza.
– Svaka ekipa prilikom prijave plaća kotizaciju za natjecanje u iznosu od 100 kuna po prijavljenom igraču, odnosno voditelju. Liga ima i humanitarni karakter i to na način da će se 10% od svih uplaćenih kotizacija uplatiti u humanitarne svrhe – rekao je Petar Jurić iz Organizacijskog odbora Lige.