Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bit će vrhunskih jazz & blues koncerata

19.06.2016. 22:00
Bit će vrhunskih jazz & blues koncerata


– Tekst sam sama adaptirala, odnosno u potpunosti je originalan, adaptirala sam samo imena. Glavni lik mi se ne zove Romeo, već William, jer mislim da je on sam to sve proživljavao, crpio svu inspiraciju iz vlastitog iskustva, kazala je Mia Zara Burčul
Matija Dedić, jedan od najboljih hrvatskih jazz glazbenika, predstaviti će svoj Porinom nagrađen album “Matija svira Arsena”, na otvorenju 22. Zadarskog kazališnog ljeta. Koncert, za koji je prodaja karata počela jučer, održat će se na terasi Muzeja antičkog stakla u Zadru, 29. lipnja, s početkom u 21.30 sati. No, ovo nije jedini koncert na ovogodišnjem izdanju Zadarskog kazališnog ljeta. I ove godine nas čeka Zadar jazz & blues.
– Očekuje nas nekoliko vrhunskih koncerata, a festival otvara koncert Freda Wesleya. Nakon toga će nastupiti Saskia Laroo, a trećeg dana NO BS! Brass Band iz Richmonda u Virginiji, istaknuo je Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar.
Zadarsko kazališno ljeto organizira se uz potporu Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Ministarstva kulture RH. Budžet manifestacije iznosi 300 do 400 tisuća kuna.
From Shakespeare with love, naslov je premijere HNK Zadar, predstave koju je adaptirala i režirala Mia Zara Burčul, a uz nju u komadu još igra Nicholas Bright. Predstava spaja pet najpoznatijih djela W. Shakespearea, Romeo i Julija, San ljetne noći, Otelo, Hamlet i Mnogo vike ni za što, u jednu predstavu čija je tematska poveznica ljubav.
– Predstava se izvodi na staroengleskom shakespeareovom jeziku, a razlog je obilježavanje 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea. Tekst sam sama adaptirala, odnosno u potpunosti je originalan, adaptirala sam samo imena. Glavni lik mi se ne zove Romeo, već William, jer mislim da je on sam to sve proživljavao, crpio svu inspiraciju iz vlastitog iskustva, kazala je Mia Zara.
Ova predstava se igra 15. srpnja u Palači Grisogono – Vovo, s početkom u 21.30 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna. Na festivalu ćemo vidjeti i neke reprize, kao što je Bepo i Marijana, s kojim će ekipa zadarskog kazališta otvoriti Olibsko kulturno ljeto.