Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Natjecanja će se održavati i u devet gradova i mjesta Zadarske županije

19.06.2016. 22:00
Natjecanja će se održavati i u devet gradova i mjesta Zadarske županije


– U projekt se ove godine uključilo šest novih zemalja. S nama su Mađarska, Italija, Austrija, Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija. U idućih 4- 5 godina namjeravamo doći na razinu nekoć kultnih ‘Igara bez granica’, kaže Miroslav Krzyk
Usprkos promjenjivom vremenu, ljeto neupitno kuca na vrata. A s ljetom već tradicionalno u Zadarsku županiju stižu i City Games, popularne ljetne igre za sve generacije, koje se mnogi sjećaju pod nazivom Jadranske igre. Naime, nakon šest uspješnih sezona, 218 događaja i 670 tisuća prijeđenih kilometara, igre u svoju sedmu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt s novim imenom, City Games.
– U projekt se ove godine uključilo šest novih zemalja. S nama su Mađarska, Italija, Austrija, Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija. U idućih 4- 5 godina namjeravamo doći na razinu nekoć kultnih ‘Igara bez granica’ i dodatno proširiti franšizu na cijelu Europu, objasnio je autor i direktor projekta Miroslav Krzyk.
Osim samih igara, širi se i veoma gledana televizijska inačica City Gamesa, koju će putem emisija na osam televizija s nacionalnom koncesijom pratiti čak 8,5 milijuna gledatelja. Riječ je o najgledanijim televizijskim kanalima u matičnim zemljama: ORF (Austrija), MTVA (Mađarska), RTVSLO (Slovenija), Pink (Srbija), Pink BH (BiH), Pink M (Crna Gora), MRT (Makedonija) i Nova TV (Hrvatska).
City Games već su krenule na turneju koja će trajati gotovo 100 dana, tijekom kojih će posjetiti čak 40 različitih lokacija diljem Hrvatske i susjednih zemalja.
– O popularnosti igara dodatno svjedoči i brojka od 200 prijavljenih ekipa iz čak 12 zemalja, ističe Krzyk, te nastavlja:
– Uživo će tijekom sezone natjecatelje s tribina bodriti 70 tisuća ljudi, navodi prvi čovjek City Gamesa.
U Zadarsku županiju City Games stižu u Posedarje, Zaton, Sali na Dugom otoku, Ždrelac na otoku Pašmanu, Povljanu na otoku Pagu, Nin, Sv. Filip i Jakov, Vir, susjedni Pirovac i Karlobag te za kraj u Biogradu na Moru, gdje će se 3. rujna već tradicionalno držati veliko međunarodno finale.
– Na igrama se natječu ekipe od osam natjecatelja, od kojih najmanje  tri moraju biti natjecateljice, podsjeća Krzyk te dodaje kako se prijave obavljaju preko službene web stranice: www.city-games.com.
Uz rekreativne ljubitelje sporta, znaju se tu naći i afirmirani sportaši, pa su se tako na terenima City Games igara mogli vidjeti dvostruki osvajač olimpijskih odličja Alessio Sartorio iz Italije, jedan od najboljih vaterpolista svijeta Vladimir Gojković, svjetski prvak u kickboxingu Dimitri Gjorgjiev, prvak Hrvatske u crossfittu Martin Rončević, prvak Hrvatske u kickboxingu Nato Cvitan, slovenski gimnastičar Rok Klavora te mnogi drugi.
– Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoj grad i mjesto na igrama. Uz dovoljno spretnosti i timskog rada, možda će se naći i u finalu te predstavljati svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomozite na putu do pobjede, zaključio je Miroslav Krzyk.
Iako cilj igara nije pobjeda, već buđenje duha bliskosti i zajedništva, najboljima je osigurana vrijedna nagrada, putnički kombi koji će biti dodijeljen gradu pobjedničkog tima.