Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sa suđenja ubojici iz Modriča isključena javnost

19.06.2016. 22:00
Sa suđenja ubojici iz Modriča isključena javnost


Prije isključivanja javnosti okrivljeni Hrvoje Domobran Knežević otkazao je punomoć odvjetniku po službenoj dužnosti
Na Županijskom sudu u Zadru jučer je započelo suđenje Hrvoju Domobranu Kneževiću (22) za teško ubojstvo njegove djevojke Josipe Božić (21).
Stravični događaj, u kojem je izgubljen jedan mladi život, iz studenog prošle godine u Modriču potresao je hrvatsku javnost. Prema opisu događaja djevojku Josipu, okrivljenik je do smrti izbo u kući njegove majke gdje su zajedno živjeli, a kako su u vrijeme nesretnog slučaja svjedočili susjedi ona je bila pristojna i vrlo obzirna, dok je on u kontaktima bio vrlo ograničen. Navodno se tijekom njihove turbulentne veze, koja se tijekom četiri godine koliko je trajala i prekidala, umiješala i ovisnost o drogama, zbog čega je nesretna djevojka godinu dana bila odvojena od mladića, ali mu se ipak vratila. Jedna od sestara djevojke je nakon tragičnog događaja svjedočila kako se ovaj mladi par često fizički sukobljavao, ali ih njena obitelj jednostavno nije mogla razdvojiti.
Na početku glavne rasprave zastupnik oštećenika odvjetnik Vinko Ljubičić, kao i odvjetnik okrivljenika Ante Krajina, zatražili su isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti. Predsjednik Sudskog vijeća sudac Hrvoje Visković donio je rješenje kako će se prihvatiti prijedlog o održavanju glavne rasprave bez prisustva medija. Prije isključivanja javnosti okrivljenik je na kazao kako otkazuje punomoć odvjetniku po službenoj dužnosti.
 Knežević je, osim u pritvoru, od trenutka privođenja posljednjih osam mjeseci bio i na psihijatrijskom liječenju u Zagrebu. Na jučer održanoj glavnoj raspravi pristupili su majka i sestra nesretne djevojke.