Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dječak (11) pao s balkona na prvom katu

Autor: Suzana Bandić

19.07.2010. 22:00
Dječak (11) pao s balkona na prvom katu

Foto: Suzana BANDIĆ



11-godišnji dječak je pao na tendu balkona na nižem katu, a potom i na balkon stana u prizemlju, što je zasigurno ublažilo udarac i ozbiljnije posljedice
Dječak u dobi od 11 godina pao je jučer ujutro s prvog kata stambene zgrade u Vukovarskoj ulici na Bilom brigu, a premda je riječ o visini od četiri metra, jedenaestogodišnjak srećom nije životno ugrožen. Njega je, naime, pri padu spasila tenda koja natkriva balkon njegovih susjeda na nižem katu, a koja je ublažila udarac o betonski pod unutar njihovog balkona u koji je dječak upao.
Nakon što je kolima Hitne pomoći prebačen u zadarsku bolnicu, pružena mu je liječnička pomoć, no o karakteru njegovih ozljeda Dario Nakić, ravnatelj bolnice, nije želio govoriti pojasnivši kako je riječ o malodobnom djetetu te da je za bilo kakve informacije, pa čak i one o kvalifikacijama ozljeda, je li hospitaliziran ili otpušten na kućnu njegu, potrebno imati dozvolu roditelja. Ni njegovi susjedi jučer nisu htjeli govoriti o stradavanju dječaka koji stanuje u stanu iznad njihovog.
– Ne mogu vam ništa reći. U šoku sam i molim vas nemojte me ništa pitati – rekla je vidno uznemirena žena koja je, kako neslužbeno doznajemo, prva došla do dječaka koji je u ovoj još nerazjašnjenoj i bizarnoj nesreći pao na njezin balkon, a ništa više jučer se nije moglo doznati ni od policije.
– Oko 11.50 sati zaprimili smo dojavu da je s balkona na prvom katu zgrade u Vukovarskoj ulici u Zadru palo dijete. Izvršenim očevidom utvrđeno je da je dječak pao s visine oko 3,9 metara na tendu, a potom na balkon stana u prizemlju. U trenutku pada u kupaonici u stanu se nalazila njegova maloljetna sestra, i to je sve što zasad možemo reći – kazala je glasnogovornica PU zadarske Sandra Poljak Jurinčić dodajući kako će se nakon završene liječničke obrade s 11-godišnjakom policajci obaviti razgovor kako bi se utvrdile sve okolnosti njegova ozljeđivanja.