Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Branimir Glavaš pisao “Ivi nečastivom”

19.07.2011. 22:00
Branimir Glavaš pisao “Ivi nečastivom”


Dragi Ivo, nakon što tjednima čitam u novinama da se već danima spremaš na povratak u Hrvatsku i nakon što već mjesecima, poput ranjene zvijeri ričeš – ugrozili ste mi ugled i čast – i nakon što si nam napokon stigao u “Lijepu našu” koju si popljačkao, odlučio sam ti napisati ovo pismo, stoji u otvorenom pismu kojega je iz mostarskog zatvora bivšem premijeru Ivi Sanaderu uputio osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš.
On dalje nastavlja da pismo piše, u ime mnogih “kojima si u posljednjih desetak godina ne samo ugrozio ugled i čast već im učinio nezamislivu nepravdu kakvu može učiniti samo istinski zla i pokvarena osoba. Pišem ti u ime milijuna hrvatskih građana koje si beskrupulozno opljačkao, u ime stotina tisuća onih koje si ostavio bez posla, na rubu egzistencije, u ime starih o čijim bijednim mirovinama ovisi preživljavanje ne samo njih i njihove nezaposlene djece već i školovanje njihove unučadi. U ime moga sina kojemu si ukrao djetinjstvo i mladost te u ime hrvatske mladeži kojoj si sadašnjost učinio turobnom, a budućnost neizvjesnom. U ime svih nas hrvatskih branitelja koje si svojim stranim gospodarima prodao za Judine škude”.
Piše i da je sada Sanader sam, čami iza rešetaka.
“Nigdje prijatelja. Svi su te se odrekli. Ne samo da ih nema k tebi, već te više i ne spominju. Postao si “Ivo nečastivi”. Zaključuje da je Sanader napokon u ćeliju u Remetincu  možda “u istoj u koju si i mene upravo ti, svojim političkim nalogom uz asistenciju svog tadašnjeg potrčka Šeksa, osobno utamničio još 25. listopada 2006. godine”.
Glavaš je “duboko uvjeren” će Sanadera ovo pismo obradovati i uljepšati mu bezbrojne duge zatvorske dane, mjesece i godine.