Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ojačani kapaciteti koji mogu utjecati na zapošljivost i zapošljavanje

19.07.2016. 22:00
Ojačani kapaciteti koji mogu utjecati na zapošljivost i zapošljavanje


Iako provedba projekta Step forward završava 9. kolovoza, njegovi rezultati u obliku osnovanog Centra za inicijative u zapošljavanju i razvoju ljudskih potencijala idu dalje, istaknuto je jučer na njegovoj završnoj konferenciji u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije.
Projekt, čija je provedba započela 10. prosinca 2014. godine, za cilj je imao doprinijeti rastu i održivosti zapošljavanja u Zadarskoj županiji jačanjem kapaciteta lokalnih dionika kroz partnerski okvir. Središnja nit projekta bila je osnivanje i uspostava Centra za inicijative u zapošljavanju i razvoju ljudskih potencijala. Centar, koji predstavlja institucionalizaciju Tajništva Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala (PVTR) Zadarske županije, osnovan je 29. lipnja 2015. godine i otada djeluje kao poseban odsjek unutar Odjela za regionalni razvoj Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE. U Centru, koji ujedno predstavlja održivu komponentu projekta, budući da će isti nastaviti s radom i nakon završetka projekta, trenutačno je zaposlena jedna osoba u ulozi koordinatora lokalnih inicijativa za zapošljavanje.
– Step forward je uvelike doprinio jačanju kapaciteta koji mogu utjecati na zapošljivost i zapošljavanje Zadarske županije. Uspostavljeni centar sa svojim radom nastavlja i nakon završetka projekta te predstavlja novu dodanu vrijednost ZADRE NOVE, kao i Zadarske županije, istaknula je ravnateljica agencije ZADRA NOVA Sanja Peričić.
Okupljenima se obratio i župan Zadarske županije Stipe Zrilić, istaknuvši kako kvalitetno educiran i raspoređen kadar jača gospodarstvo.
– A s jačim gospodarstvom svi živimo bolje. Zbog toga na jačanju ljudskih potencijala Zadarska županija radi cijeli niz godina. Sredstva za jačanje konkurentnosti koristili smo iz programa Cards, a radili smo i na projektu Kompetentni dionici, koji je za glavnu temu imao izradu Strategije razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije, naglasio je župan.
Specifični cilj projekta Step forward bio je doprinijeti jačanju kapaciteta Lokanog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Zadarske županije kroz poboljšanje operativnosti i učinkovitosti rada u provedbi i praćenju provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije 2014. – 2020. godine te upravljanju lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.