Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Suludi “podvig”: glisirao pet metara od obale!

19.07.2016. 22:00
Suludi “podvig”: glisirao pet metara od obale!


Nepoznati muškarac glisirao je u srijedu oko podneva u uvali između Malog Lukorana i Sutomišćice doslovno pet metara od obale i desetak metara od kupača, što je zabilježila i kamera naših novinara.
I u Sutomišćici i u Malom Lukoranu kupači i šetači zgranuto su gledali kako gumeni gliser u punoj brzini, vukući na skijama malodobnog dječaka, nekoliko puta ulazi i izlazi iz uvale, ne obazirući se na ljude u moru i ostala plovila, a očito i ne mareći za pravila i zakone.
O svemu smo obavijestili lučkog kapetana u Preku Ivu Uhodu, koji je odmah izašao na teren, ali gliseraša više nije bilo.
– Ovo je stvarno užasno i sreća je da nitko nije stradao! Zvali su ljudi iz Sutomišćice, ali dok smo došli, sve se smirilo. Nastavit ćemo ga tražiti, a ovim putem molimo i domaće i turiste da svaki put prijave nesavjesne gliseraše ili neki drugi oblik kršenja zakona na moru, rekao je kapetan Uhoda.
Samo prošle godine na moru je stradalo 33 ljudi, a kazne za glisiranje unutar 300 metara od obale iznose od 1000 do 10.000 kuna.