Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

I Lorena Banić završila karijeru

Autor: Šime Ćurko

19.08.2009. 22:00
I Lorena Banić završila karijeru

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prije Banić istu su odluku donijele Nina Hrabrov i Tamara Vrkić
Odluka nije bila jednostavna, ali ni neočekivana. Lorena Banić, svojevremeno kapetanica prve ekipe, treća je igračica Odbojkaškog kluba Zadar koja je ovo ljeto odlučila zatvoriti jednu životnu stranicu, onu vezanu za igranje u prvoj ekipi.
– Na papir sam stavila razloge za nastavak igranja i razloge za povlačenje, kojih je na kraju bilo znatno više. Odluku u prestanku igranja rekla sam i treneru Robertu Kresoji. Nije mi bilo lako odlučiti tako nešto, jer sam 12 godina u odbojci, od toga deset u OK Zadar, tako da su suze potekle onog trenutka kada je bilo jasno da je gotovo s mojom igračkom karijerom – ističe Banić. Prije nje istu su odluku donijele Nina Hrabrov i Tamara Vrkić. Je li i to utjecalo na Banić?
– Ne. Uostalom, situacija oko Hrabrov i Tamare Vrkić je drugačija od moje. To su djevojke koje studiraju u Zagrebu i kojima je iz te pozicije mnogo teže igrati za Zadar. Ja živim u Zadru i nemam tih problema, ali brojne ozljede, prije svega skočnog zgloba pa ramena, kao i još nekih stvari utjecale su na prekid karijere. Došlo je vrijeme da počnem misliti malo i na sebe, jer teško je igrati s tako čestim ozljedama, tako da je je zdravlje glavni razlog odlaska iz Zadra.
Banić kaže da se ne namjerava sasvim povući iz odbojke.
– Aktivno više neću igrati, ali Zadru želim pomoći koliko god to bude moguće. Klub mi je dosta dao i nije u redu da mu sada samo okrenem leđa. Na koji način mogu pomoći Zadru još ne znam, ali svakako da bi mi najzanimljivije bilo raditi s jednom skupinom mlađih igračica. O tome još ništa konkretno nismo dogovorili, ali znam da smo se Zadar i ja rastali samo kada je riječ o igranju u prvoj ekipi.


Zadru treba vremena za uigravanje


Kako će se snaći mlađe djevojke koje su ostale u prvoj ekipi gdje su od iskusnijih tek Amy Lovrić i Mladenka Vrkić?
– Zadru će u početku sezone biti malo teže dok se ekipa ne uigra. Ipak smo otišle nas tri koje smo uglavnom igrale u prvoj postavi i to će se u početku vjerojatno osjetiti. Kako vrijeme bude išlo Zadar će sigurno igrati sve bolje i bez nas – smatra Banić na čijoj je poziciji već prošle sezone značajnu minutažu imala Josipa Martinović.