Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Rumunji – prilika za iznenađenje

19.08.2010. 22:00
Rumunji – prilika za iznenađenje


Naša prilika sigurno leži u činjenici da im naše gostovanje neće biti toliko u glavama kao Unirea Urziceni – predviđa Glumac
Pred nogometašima Zadra se nalazi možda najlakše gostovanje u HNL-u, jer odlazak na Poljud kao ove nedjelje ili recimo u Maksimir uvijek je lišeno nekog imperativa osim možda onog u kojem se želi vratiti kući sa što manje golova u svojoj mreži. Iz takvih gostovanja u kojima se nema nekih prevelikih očekivanja, zna se izroditi poneki pravi rezultat kao onaj u kolovozu prošle godine kad se vratilo na Stanove s punim plijenom s Poljuda. Dosta toga će ovisiti i o Hajdukove dvije utakmice s Unireom Urziceni, a gostovanje Zadra im je upalo točno između tih dviju utakmica sezone te se tu može pronaći i prilika za Zebićeve igrače. Najbolji poznavatelj prilika u taboru bilih sigurno su oni igrači Zadra koji su sletjeli na posudbu iz pravca Splita. Osim Tonija Peze koji je došao pred početak sezone tu je od siječnja mladi U-19 reprezentativac Hrvatske, Tomislav Glumac. Ovaj 19-godišnji perspektivni stoper, inače Dubrovčanin rodom, vrlo je zadovoljan sa svime na što je naišao u Zadru, a jedino što ga muči je surova stvarnost Zadra koji nikako da izađe iz te opasne zone ispadanja koja je i ove sezone neminovna.
– Nisam bio na one prve dvije utakmice s Varaždinom i Karlovcem zbog obveza na Europskom U-19 prvenstvu, no brzo sam se uklopio na sljedeće dvije utakmice iz kojih smo nažalost uspjeli tek na saldo staviti ovaj bod protiv Cibalije. Nismo uspjeli uzeti sva tri i to nam je za sada je dini kiks. Na našem terenu moramo biti agresivniji, s više želje, a ne onako anemični i bezidejni u napadu. Bod kući te poraz u gostima i nije neka formula osiguranja ostanka – kazat će Glumac koji će u nedjelju imati priliku nastupiti protiv svojeg matičnog kluba u kojem mu je cilj pronaći svoje mjesto nakon završetka posudbe u Zadru.
– Hajduk je moj klub u koji bih se sigurno jednog dana htio vratiti. Ipak sad nosim dres Zadra i cilj mi je s njim napraviti pravi posao. Odlično sam primljen od suigrača i svih ljudi u klubu te mi je želja odužiti se svojim najboljim igrama i da se Zadar u konačnici zadrži u elitnom društvu.
Može li se Hajduk iznenaditi kao i lani? Ipak će im u glavama biti samo Rumunji što bi trebalo otvoriti priliku za eventualno iznenađenje.
– Ne možemo realno ići na iznenađenje, jer je Hajduk i po igračkom fondu i po formi te imenu daleko ispred nas. No, naša prilika sigurno leži u činjenici da im naše gostovanje neće biti toliko u glavama kao Unirea Urziceni. Možemo računati na njihov umor, manju motiviranost i kalkulacije pred uzvrat koji ih očekuje sljedeći tjedan. No, i mi smo dosta hendikepirani izostankom četvorice važnih igrača tako da je teško išta predvidjeti. Mislim da je nama bitnija utakmica sa Zagrebom u sljedećem kolu na Stanovima, a protiv Hajduka što se već uspije napraviti.
Zadar će po svemu sudeći na Poljud izaći u klasičnoj bunker formaciji.
– Ne bježimo od toga, jer s otvorenim gardom teško možemo parirati ovosezonskom Hajduku. Pogotovo u situaciji kad nam nedostaje toliko prvotimaca. Moramo zatvoriti prilaze svom golu i pokušati ubosti iz kontranapada. Jedino tako možemo se nadati pozitivnom rezultatu. No, što god da bude ne možemo puno izgubiti kao recimo u ovoj utakmici s Cibalijom ili u onoj sljedećoj protiv Zagreba u kojoj će taj imperativ biti izražen – za kraj će Glumac.


Desetkovani na Hajduk


Za gostovanje na Poljudu ne možete računati na Terkeša, Mršića, Skočibušića i Ćurjurića.
– Mršić i Terkeš su kartonirani dok Skočibušić i Ćurjurić još uvijek rade po posebnom programu i nisu u kombinaciji za utakmicu. Srećom vraća se Con, a dobit će priliku neki drugi igrači. Po posljednjem treningu se vidjelo da trener uvježbava Peraića i Šaru koji bi najvjerojatnije trebali zauzeti bokove dok je vjerojatna solucija samo s jednom špicom umjesto s tri koje je preferirao u posljednjim utakmicama.