Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vranković: Sa Stipčevićem bolje nego s Planinićem

19.08.2010. 22:00
Vranković: Sa Stipčevićem bolje nego s Planinićem


JOSIP VRANKOVIĆ, IZBORNIK HRVATSKE – Novi Zeland je relativno niska momčad, ali svi mogu precizno gađati izvana te su se pokazali izvrsnim sparing-partnerom pred odlazak u Tursku. Bolje smo izgledali sa Popovićem u drugom poluvremenu, za razliku od prvog kad smo pokušali sa Planinićem i moram priznati da smo odigrali najsporije u tih prvih 20 minuta. Dobar test za one koji nisu nositelji na tim bekovskim pozicijama i smatram da ćemo u naredne dvije utakmice prikazati bolju igru.
LUKA ZORIĆ, HRVATSKA – Bila je jako teška utakmica protiv jedne vrlo atipične momčadi. Novi Zeland se pokazao vrlo dobrim i pošteno smo se namučili, no u drugom dijelu smo uspjeli krenuti žustrije i prilagoditi se njihovoj igri te zasluženo pobijedili.
MARKO POPOVIĆ, HRVATSKA – Nije jednostavno kad se igra protiv ovako atipične momčadi koja uvijek igra isto. Gaje sličnu košarku kao i Australija, ne koriste puno pick igru, već igraju s dosta blokova i baziraju se na vanjskom šutu. Trebalo je vremena za adaptaciju i u drugom dijelu smo uspjeli kvalitetom odnijeti prevagu.
N. VUČINIĆ, IZBORNIK NOVOG ZELANDA – Držali smo jaku Hrvatsku u egalu kroz cijelu utakmicu i to nam je velika satisfakcija. Mi smo momčad koja nema visinu, a dosta ovisimo o vanjskom šutu koji nas je išao odlično u ovoj utakmici. Nadam se da će se tako nastaviti i u Turskoj, a želim i Hrvatima puno sreće na svjetskoj smotri.
KIRK PENNEY, NOVI ZELAND – Za nas je veliki uspjeh sto smo imali živ rezultat do pred kraj utakmice i možemo biti zadovoljni kako smo igrali. Hrvati su iskustvom došli do pobjede i pogodili važne šuteve na kraju utakmice. Dižemo se u formi iz utakmice u utakmicu, ovo nam je treći pripremni turnir te očekujem da ćemo u Turskoj biti na visini zadatka.