Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gay Gavriel Kay dijelio potpise obožavateljima

19.08.2011. 22:00
Gay Gavriel Kay dijelio potpise obožavateljima


Gay Gavriel Kay jedan je od najvažnijih pisaca suvremene povijesne fantazije. Autor je više od deset knjiga fantastike i povijesne tematike koje su svjetski bestseleri, prevedeni na dvadeset dva jezika i prodani u više milijuna primjeraka


Poznati kanadski pisac Gay Gavriel Kay  družio se jučer sa zadarskim fanovima u knjižari  Algoritam. Kay je u Zadar  svratio nakon druženja sa  čitateljima u Šibeniku.
Gay Gavriel Kay jedan je  od najvažnijih pisaca suvremene povijesne fantazije. Autor je više od deset  knjiga fantastike i povijesne tematike koje su svjetski  bestseleri, prevedeni na  dvadeset dva jezika i prodani u više milijuna primjeraka. Dobitnik je i brojnih nagrada za svoja djela  te jedan od omiljenih pisaca žanra fantazije pa stoga ni ne čudi da je Kay već  četvrti put stigao u Hrvatsku na druženje s  obožavateljima. Osim u  Zadru za svoje kratke mini  turneje Hrvatskom Kay je  posjetio i Dubrovnik, Split  i Šibenik, a sudjelovat će i  na SF & Liburniconu, festivalu znanstvene fantastike i fantastike, koji će se  održati 19. i 20. kolovoza u  Opatiji i to kao počasni  gost.
U Zadru je pisac, vidno  raspoložen, potpisivao  knjige obožavateljima te je  sa svakim izmijenio pokoju  riječ i komentar.
– Jedan od najvećih užitaka mog posla kao pisca je  upravo ovo, prilika da  upoznam čitatelje, pričam s  medijima u zemljama potpuno drukčijim od moje. To  mi daje priliku da vidim  kako i što ljudi dijele jedni s  drugima. Ako mogu napisati knjigu koja odgovara  čitatelju u Brazilu, Japanu,  Hrvatskoj… to mi govori  nešto jako dobro i ohrabrujuće, ne samo o mom  pisanju nego i ljudskoj prirodi i zato je veliko zadovoljstvo putovati različitim zemljama i družiti  se sa čitateljima, rekao je  Kay.
Na pitanje hoće li opet  doći u Hrvatsku, Kay odgovara kako će to rado  učiniti kad god bude pozvan ističući kako je Hrvatska postala veoma  važna za njega.
– Hrvatska je zemlja u  kojoj su moje knjige jako  dobro zastupljene. Neven  Antičević, urednik Algoritma, doveo me ovdje nekoliko puta i kao rezultat  toga sve su moje knjige  ovdje prevedene, sve su još  u opticaju i još uvijek se  prodaju. Iako je mala zemlja za mene je postala  veoma važna. Sviđa mi se  Hrvatska i vratit ću se ako  me pozovete, zaključio je  Kay.