Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Hrvatskim će se govoriti u Bjelorusiji i Australiji

19.08.2016. 22:00
Hrvatskim će se govoriti u Bjelorusiji i Australiji


U Srednjoj školi Stanka Ožanića jučer je dodjelom diploma završen međunarodni tečaj hrvatskog jezika kojeg je organizirala Škola hrvatskog jezika LIN CRO. Dr. sc Mile Mamić, utemeljitelj i stručni voditelj škole, podijelio je polaznicima diplome, čestitavši na uspješno savladanom tečaju.
Diplome su primili: Monica Carchidi Morzilli, Robert Čaić, Daria Gruzdeva, Evelynn Kaiser, Margarete Kusztrich, Artem Minov, Peter Moser, Alexandra Petru, Iris Petru, Christian Pischlöger, Jerzy Plewniak, Gabriele Rammer i Sabrina Toping.
Profesor Mamić nam je kazao kako je ovo bio treći tečaj u nizu, a polaznici su bili iz raznih zemalja, od Italije, Njemačke, Austrije do Poljske, Bjelorusije ili pak daleke Australije.
– Drago nam je što možemo istaknuti kako je bar polovica naših polaznika hrvatskih korijena. Samim time im je bilo olakšano savladavanje početnih teškoća, kazao nam je profesor Mamić. Polaznici su bili podijeljeni u grupe, ovisno o predznanju hrvatskog jezika. Iz Poljske je hrvatski došao učiti Jerzy Plewniak, a po završetku tečaja kaže kako je jako zadovoljan.
– Prije sam razumio hrvatski, a sada ga mogu i pričati. Jako mi je drago što sam sudjelovao u ovoj školi, a za Zadar me vežu lijepe uspomene, kazao nam je Plewniak.