Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za “usluge” na jahtama i u stanovima naplaćivale i do 500 eura

19.08.2016. 22:00
Za “usluge” na jahtama i u stanovima naplaćivale i do 500 eura


Zbog organiziranja prostitucije na širem zadarskom području, zadarska kriminalistička policija je uhitila i kazneno prijavila ukupno 13 osoba u dobi od 22 do 54 godine od kojih je sedam prostitutki.
Uhićenje je uslijedilo nakon višemjesečne i opsežne istrage kojom su na koncu policijski inspektori kao organizatore označili 30-godišnju A.B. i trojicu muškaraca od kojih je jedan iz Zadra, drugi iz Biograda, a treći iz Pridrage.
Cijena ovisno o usluzi
“Madam” je unajmila kafić u sklopu sportskog objekta u Zadru i tamo s trojicom muškaraca u dobi od 30, 36 i 49 godina organizirala prostituciju. Pronašla je šest žena u dobi od 22 do 54 godine koje su zajedno s njom bile spremne baviti se najstarijim zanatom.
Seksualne usluge pružale su u najvećem broju slučajeva na jahtama, ali i u unajmljenim stanovima na području Zadra. Ovisno o tome što je mušterija tražila, svoje su usluge naplaćivale su od 200 do 500 eura. Iako se sumnja da noćne dame već duže vremena na taj način zarađuju za život, policija ih je nadzirala tijekom srpnja te potom i uhitila.
Četvoro kazneno prijavljenih za organizaciju prostitucije prepraćeno je pritvorskom nadzorniku, nakon čega će ih saslušati Županijski državni odvjetnik i sudac istrage Županijskog suda u Zadru, dok su “radnice” zaradile optužne prijedloge zbog odavanja prostituciji s kojima će na Prekršajni sud.
Mušteriji nabavili kokain
U sklopu ovog istraživanja policija je otkrila i druga kaznena djela za koja terete neke od 13 uhićenih. Tako 49-godišnjaka, 29-godišnjakinju i 38-godišnjaka sumnjiče da su posredovali u kupoprodaji kokaina jednom korisniku seksualnih usluga, te mu to naplatili nekoliko tisuća kuna.
Uz to, 36-godišnjak i “madam” su osumnjičeni i da su 38-godišnjem državljaninu BiH pomogli u ilegalnom prelasku granice te mu omogućili boravak i rad na zadarskom području, konkretno u Pridragi, gdje ga je ovaj 38-godišnjak angažirao za građevinske radove na svojoj obiteljskoj kući.
Hoće li organizatori ostati neko vrijeme iza rešetaka odredit će sudac istrage nakon što ih sasluša i primi izvješće tužiteljstva.