Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Starim studentima” još godina “fore”

19.09.2011. 22:00
“Starim studentima” još godina “fore”


Nakon što je većina fakulteta u državi odlučila studentima koji su studirali po starom programu produžiti rok za mogućnost završetka studija i Sveučilište u Zadru će svojim studentima dati tu priliku. Na posljednjoj sjednici Senata u ovoj akademskoj godini, sljedeći ponedjeljak, Senatu će biti upućen prijedlog za produžetkom roka za završetak studija svim studentima koji su upisali studij po starom programu.
– Budući da je većina fakulteta u državi odlučila produžiti rok i ja sam odlučio uputiti prijedlog Senatu da se omogući još jedna akademska godina svima koji su studirali po starom programu, kazao nam je rektor Uglešić. Takvih studenata je na Sveučilištu u Zadru još oko šest stotina.
Svi studenti koji su upisali studij po starom programu trebali su prvotno završiti započeti studij do kraja akademske 2009./2010. Taj rok je ipak produžen prošle godine, a sad se još jednom produžuje. Koliko će se ići unedogled ostaje upitno. Kao i motivi istog. Jer, do kraja 2009./2010. Moglo se diplomirati plaćanjem ssamo troškova diplomskog. Sad su tu i druga plaćanja. Šteta je izgubiti taj novac, složni su svi fakulteti u državi. Jer, da nije došlo do ovog produženja svi ti studenti bi ili mogli nastaviti po Bolonjskom procesu, ali bi imali puno teže uvjete, pa bi smalo tko odlučio na to. Ovako, lakše i jednima i drugima.