Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bandić zaboravio na sve kad je ugledao posedarske smokvenjake

19.09.2013. 22:00
Bandić zaboravio na sve kad je ugledao posedarske smokvenjake


Kvaliteti domaćih proizvoda i odličnoj atmosferi na štandu Zadarske županije na jučer otvorenom Sajmu županija na Zagrebačkom velesajmu nije odolio ni prvi čovjek Zagreba Milan Bandić. Šetajući među štandovima Bandić je zaboravio na sve kad je primijetio smokvenjake Eugena Novakovića iz Posedarja, a zatim se u pjesmi pridružio članovima KUD-a Vinac iz Stankovaca.
Primjerom gradonačelnika poveli su se mnogi njegovi sugrađani koji su pokazali veliko zanimanje za ekoproizvode proizvođača Zadarske županije pa se samo može sa žaljenjem zaključiti da je odaziv lokalnih proizvođača za Zagreb bio manji od planiranog. Propuštena je jedna prilika da se u značajnijoj mjeri lokalni proizvođači prezentiraju najvećem hrvatskom tržištu, osobito prehrambenih proizvoda.
Na Sajmu županija svoje proizvode izložilo je 250 izlagača iz dvadeset hrvatskih županija. Time se ovaj događaj promovirao u važno mjesto na kojem je prikazan hrvatski potencijal i gdje je osviještena nacionalna politika razvitka poduzetništva i obrtništva, poljoprivrede i turizma te gdje se potiče optimističan i stimulativan ulazak u poslovnu godinu te se radi na prepoznatljivom otvaranju Hrvatske s identitetom prema EU. Tema Sajma županija 2013. je hrvatski proizvod na tržištu Europske unije, a njegov cilj je upoznati posjetitelje sa specifičnostima svake županije. Sajam se zatvara u nedjelju.
Jučer u Zagrebu, uz domaće proizvođače, bila je i visoka delegacija Zadarske županije predvođena županom Stipom Zrilićem te predsjednik HGK – Županijske komore Zadar Dario Jurin zajedno s tajnikom Denisom Ikićem.
– Na prošlim događanjima sličnog karaktera Zadarska županija je uvijek bila među boljima. Nadam se da će tako biti i ovaj put, iako moram reći da je zbog ove gospodarske krize interes naših malih poljoprivrednih proizvođača manji nego prošlih godina. Nadam se da će oni koji su došli ovdje biti uspješni u promociji svojih proizvoda. Naša želja jest da pomognemo manjim proizvođačima koji se nalaze na našem širem području. Njima je pomoć zaista i najpotrebnija. Mi njih želimo povezati s našim turističkim sektorom koji je sve godine sve uspješniji, rekao je župan Zrilić.