Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Glazba za probleme s probavom

19.09.2013. 22:00


HOROR NOĆNOG GLAZBENOG PROGRAMA
HRT nas u svome noćnom programu već dulje vrijeme terorizira kvazi-dalmatinskim pjesmama. S obzirom da bdijem cijelu noć, ponekad okrenem na taj program, a osobito ako imam problema s probavom, jer poslije toga sve nekako lakše ide. Ove sam teške, ponedjeljne noći vidio samo jednu ipo pjesmu, ali sve je to uvijek isto. Radi se po običaju o pjevaču kojeg prati naravno i jedna klapa (dvije bi zbilja bile previše). Pjesma se zove, nikada nećete pogoditi – Moja Dalmacijo, Pivaj Dalmacijo ili tako nekako, a u stvari je svejedno kako se zove, jer je sve to isti Q. Pazi ovo: “Tko klape sluša nije, tko vino ne pije, taj za feštu nije”, a spominju se naravno i masline i vino i pisma koja “liči bol”, tj. radi se o poetici koja vrijeđa inteligenciju. Problem je što nakon toga puste obradu Nevere velikana dalmatinske pjesme Tome Bebića pa čovjeku dođe nekako teško kada vidi u što je sve to degeneriralo. Bljak!
PITIESPI ZBOG SNOBOVSKOG KRSTARENJA
Ovih se dana puno priča o vađenju kruzera Costa Concordije. Zato su ovi iz ozbiljne RTL-ove emisije Exkluziv potražili preživjele putnike, a kada nisu mogli doći do stranaca, dobro su im došli i domaći izd… (ups, ne znam što mi je ovo bilo). U svakom slučaju, razgovarali su s jednim dječakom od četrnaest godina koji je nešto pričao o časti i ponosu i kako muški putnici ne bi trebali u takvim situacijama gaziti žene i djecu, iako meni nije jasno što je on radio na brodu za krstarenje u društvu dokonih penzionera. Ali, to je već druga priča. Pričali su i s jednom damom koja je jako potresena, toliko da se više ne usuđuje ploviti brodom. Jadnica… Tako je žalim. Samo da joj još ne dijagnosticiraju pitiespi. Iako, jedan više ili manje… Ma nije ni važno.
HRVATSKI FILMOVI KOJE HRVATI NE BI TREBALI GLEDATI
Klasična priča. Kada je film zanimljiv, onda ga se treba sakriti od gledatelja, najbolje tamo negdje oko ponoći, bilo da se radi o domaćem ili stranom filmu. A zašto tako? Pa vrlo jednostavno. Zato što u tzv. elitnim terminima treba emitirati političke emisije, turske sapunice i naravno, filmove sa Stevenom Seagalom i ostalom akcijskom bratijom. Dobri filmovi ne smiju biti dostupni širem gledateljstvu. I sve je to donekle razumljivo (iako ne i opravdano) dok su u pitanju privatne televizije, ali kada to počnu raditi na HRT-u, onda je stvar već ozbiljna. Film s kojim je počeo ciklus domaćeg filma je razvikani “Ljudožder vegetarijanac” kojeg nisam gledao, jer moj dan izgleda ovako. Iz kreveta me istjeraju u 6.30 pa odem na posao gdje se razvlačim sve do tri popodne, pa popodne s djecom rješavam matematiku jer, s obzirom da sam pošten čovjek, nemam novaca za platiti privatne instrukcije (koje se podrazumijevaju), pa predvečer još po trgovinama moram tražiti gdje je što jeftinije, tako da već u 21 sat padam s nogu, a film počinje 15 minuta do ponoći. Pa ti sad gledaj.
EPOHALNA VIJEST – PRINC HARRY PROVEO NOĆ U HLADNJAČI
Ove “utorkne” večeri na vijestima je bilo dosta zanimljivih stvari. Premijer se nateže s EU, liječnici i sestre u štrajku, košarkaši su nakon groznog početka oduševili sve koji vole taj sport i navijaju za reprezentaciju (uključujući i mene kojeg obični klubovi više nimalo ne zanimaju), itd., itd… Ipak, da ni središnje informativne emisije ne mogu proći bez gluposti, mogli smo se osvjedočiti u Večernjim vijestima Nove TV u kojima je jedna od udarnih vijesti ta da je princ Harry proveo noć u hladnjači pripremajući se za nekakvu ekspediciju na jedan od polova. Ma što nas briga što radi taj njihov nazovi princ? Koga briga za njegove manitovštine i obijesti? Uskoro će nam servirati važne vijesti da je glasoviti princ pojeo hamburger, da je platio kaznu za parkiranje, da je otišao na zahod… Uvijek su me živcirali i njegov otac i njegove bivše i buduće žene i njihova vjenčanja i njihove bebe i bebine dadilje… I to još u vijestima. Ma dajte se ljudi uozbiljite!
NAPOMENA
Za kraj i jedna napomena čitateljima koji su mi mailovima skrenuli pažnju na novu seriju “Zora Dubrovačka”. Pogledao sam dvije epizode, ali ću o tome pisati idući tjedan. Naime, zna se dogoditi da je u ovakvim serijama početak loš, a da se poslije poprave. Moram pogledati još koju epizodu, čim se oporavim od ove dvije i liječnik mi dozvoli opet gledati televiziju.