Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

KOŠ ZA KOŠ Zdenka Zrilić: “Ovo je prekrasna uspomena, možda će neke od njih ljepota ove igre motivirati da i sami izrastu u buduće profesionalne košarkaše!”

20.09.2019. 13:39
KOŠ ZA KOŠ Zdenka Zrilić: “Ovo je prekrasna uspomena, možda će neke od njih ljepota ove igre motivirati da i sami izrastu u buduće profesionalne košarkaše!”


Sportska priča nacionalnog projekta Koš za Koš dobila je danas novi nastavak u zadarskom naselju Voštarnica. Tamošnjem dječjem vrtiću Radost projekt je u sklopu Zadar Basketball Tournamenta i u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića donirao koš na oduševljenje više od stotinu mališana. Projekt koji ima za cilj popularizirati košarku time je najmlađim Zadranima omogućio da uživaju u sportu koji je proslavio njihov grad.
''Prije dvije godine generacije djece su pokazale veliki interes za košarku i zadarske košarkaške legende kao što su Krešimir Ćosić ili Pino Gjergja, sve je vodilo k tome da žele svaki dan koš. Projekt Koš za Koš i udruga Dani Krešimira Ćosića čuli su nas i reagirali, a djetetu je važna poruka da ga se čulo. Naravno, ne treba zaboraviti i da je Zadar košarkaški grad i to treba njegovati od najranijih dana!'' – izjavila je Tanja Blaslov, odgojiteljica u dječjem vrtiću Radost područni objekt Voštarnica.
Djeca su odmah zaigrala na novom košu, a posebno oduševljenje izazvali su poznati košarkaši koji su s njima zaigrali. Kapetan KK Zadra Ive Ivanov i igrač Anadolu Efesa Krunoslav Simon pronašli su vremena između utakmica Zadar Basketball Tournamenta i najmlađima pomagali zakucavati. S djecom su se podružili i bivši košarkaš Andrija Žižić te igrači Sonik Puntamike Šime Špralja i Filip Jošić.
''Presretna sam što smo na ovaj način donirali dječji vrtić u Zadru, vidimo koliko se dječice okupilo, koliko su sretni. Doveli smo i ova poznata košarkaška imena i mislim da im je ovo prekrasna uspomena. Vjerujem kako će svaki dan moći uživati u košarci, a možda će neke od njih ljepota te igre motivirati da i sami izrastu u buduće profesionalne košarkaše!'' – izjavila je organizatorica projekta Zdenka Zrilić.
Koš za Koš pokrenula je zadarska tvrtka S Event, a generalni partner projekta je HEP. Obnovom zapuštenih igrališta diljem Hrvatske nastoji se od kvartovskih igrališta ponovno napraviti omiljena mjesta okupljanja generacija i stasavanja talenata. U projektu Koš za Koš do sada je obnovljeno šest igrališta i šest koševa u četiri grada. Nakon igrališta u Zadru, Karlovcu, Osijeku i Slavonskom Brodu, igralište u dječjem vrtiću Voštarnica postat će mjesto zabave za malene košarkaše.