Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zlatna dolina pobjede

Autor: Šime Ćurko

19.10.2008. 22:00
Zlatna dolina pobjede


pobjeda košarkašica Zadra u Požegi (100:76) iznenadila je i Mariju Maziju, trenericu.
– Iznenadila, kad se zna u kakvim smo okolnostima otputovali u Požegu. Do dan prije utakmice s Požežankama nismo mogli trenirati u Jazinama, radili smo uglavnom u Arbanasima, a to je neadekvatna dvorana. Osim toga u Požegi nikad nije lako pobijediti. Vjerovali smo da možemo dobro odigrati, ali iskreno govoreći, teško je bilo očekivati da ćemo pobijediti – kaže Mazija koja ključ pobjede u središtu Zlatne doline svojih igračica vidi u trećoj četvrtini.
– Branimir Peričić mi je predložio da pokušamo presing Požežanki zaustaviti s četiri niže igračice i jednom viskokom, a to je bila Iva Grbas. Pokušali smo to i pogodili. Do tada u obrani smo imali problema u napadu, jer nas je Požega lako probijala kroz sredinu. Držali smo se u utakmici zahvaljujući dobrom postotku ubačaja u napadu, no znali smo da nekako moramo srediti obranu, inače ćemo ući u opću jurnjavu s protivnikom.
Nakon poraza u prvom kolu u Puli i pobjede u Požegi, lakše se diše, posebno kad se zna da sljedeći vikend u Jazine dolazi Agram, ekipa koja Zadru nikako ne odgovara.
– Znali smo da ova sezona donosi puno neizvjesnosti u naše redove i to se potvrdilo u prva dva kola. Unatoč početnom porazu u Puli, nisam bila previše nezadovoljna, jer smo i tamo pokazali određeni napredak. U Požegi je bilo puno bolje, a ovaj put uspjeli smo rezultat okrenuti u našu korist. S obzirom na raspored, koji imamo nakon uspjeha u Požegi, možemo malo odahnuti, da nismo pobijedili bilo bi puno teže u nastavku sezone.
Mazija dodaje da očekuje i bolju igri Božene Radoš.
– Radoš moramo uključiti, odnosno podignuti njen učinak i tada će biti još bolje. Za sada to još nismo uspjeli u očekivanoj mjeri.
Zadar je uspio u namjeri ubrzavanja igre, Mazijina ekipa u obje utakmice uputila je 10-15 šutova za dva više od svojih protivnica.
– Najavili smo još tijekom priprema takvu našu igru, jer je ona s ovom ekipom najlogičnije rješenje. Za sada ne izgleda loše, ali pred nama je još puno utakmica u kojima je sve moguće. Naša je ekipa sastavljena od nekolicine, uvjetno rečeno, iskusnijih igračica i onih mlađih, koje su u prve dvije utakmice pokazale da se i na njih možemo osloniti. Imamo potrebnu širinu, u Požegi je igralo desetak igračica i naše pomlađivanje ekipe nije samo na papiru, već to potvrđuje minutaža koju svaka igračica ima.
Rezultati 2. kola: Plamen Požega – Zadar 76:100, Biska Pula – Studenac Omiš 72:88, Croatia 2006 – Novi Zagreb 77:35, Agram – Mursa.
U 3. kolu igraju: Zadar – Agram, Mursa – Croatia 2006, Studenac Omiš – Plamen Požega, Mataš Novi Zagreb – Pula.