Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bankar Ivo Bilić kandidat SDP-a za gradonačelnika Zadra

Autor: Hina (H)

19.10.2012. 22:00
Bankar Ivo Bilić kandidat SDP-a za gradonačelnika Zadra

Foto: PIXSELL



SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zadra na predstojećim lokalnim izborima bit će 60-godišnji zadarski bankar Ivo Bilić koji nije član te stranke.
Tako je sinoć odlučeno na sjednici Gradskoga odbora stranke, a odluku je na današnjoj konferenciji za novinare objavila predsjednica GO i saborska zastupnica Ingrid Antičević-Marinović koja je ustvrdila da građani Zadra žele promjene, “čak i više nego SDP želi doći na vlast”.
Bilić je rekao da je spreman preuzeti odgovornost za vođenje Zadra, te da već ima i program.
“Najprije treba napraviti inventuru, a nakon toga moji prioriteti bit će racionalna i efikasna gradska uprava, transparentnost proračuna i pokretanje gospodarstva. Želimo vratiti grad Zadar na mjesto koje mu pripada”, rekao je 60-godišnji Bilić koji je prije više od 30 godina karijeru započeo u bivšoj Dalmatinskoj banci, zatim je nastavio u Bank Austria, a od 2009. je član uprave Hypo Alpe-Adria banke.
Kandidatkinja za zamjenika gradonačelnika bit će Sabina Glasovac, dugogodišnja članica zadarskoga SDP-a, vijećnica Gradskog vijeća, a trenutačno i savjetnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.
Kandidat za drugog zamjenika gradonačelnika bit će iz redova HNS-a koji će biti koalicijski partner na predstojećim lokalnim izborima, objavili su zadarski SDP-ovci.