Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Primorcu prijeti novi Val nezadovoljstva

Autor: Šime Ćurko

19.10.2012. 22:00
Primorcu prijeti novi Val nezadovoljstva

Foto: Vedran SITNICA



Kao da nema kraja lošim rezultatima Velebita i Primorca ove sezone u Trećoj ligi. Ni prošlo kolo, u kojem su oba kluba bili domaćini, nije donijelo ništa novo. Velebit je izgubio kod kuće od Zmaja iz Makarske, a Primorac je na svom terenu osvojio samo bod protiv Omiša. Situacija na ljestvici i dalje je kritična za oba županijska trećeligaša. Velebit je sve dalje od ostanka u ligi budući da ima tek jedan osvojen bod i uvjerljivo je najlošiji sastav lige. Dakako, ne govorimo o kvaliteti momčadi već o plasmanu na ljestvici. Primorac je sa šest bodova pretposljednji, a 14. Uskok ima tri boda više.
U 10. kolu Primorac ima još jedan domaći pokušaj, ovaj put protiv vodećeg Vala. Kaštelani imaju 23 boda i ove sezone još nisu izgubili. S obzirom na to da Primorac u pet nastupa ove sezone na svom travnjaku nikoga nije pobijedio opravdana je bojazan da bi se negativna statistika mogla nastaviti. Opet, možda je baš gostovanje trenutačno najbolje momčadi lige prilika za novi biogradski početak.
– Bez obzira što nam se sve loše dogodilo ove sezone ja sam i dalje optimist i smatram da nemamo toliko problema s igrom koliko bi se to moglo zaključiti iz našeg rezultata. Pokušavamo sve učiniti da se momčad probudi iz ove situacije i vjerujem da ćemo u tome uspjeti – kaže Drago Zagorac, predsjednik Primorca.
Benkovčani su gosti Neretve u Metkoviću. Valjda je konačno stiglo vrijeme i da Velebit nekoga iznenadi. Kad već ne može kod kuće možda se to dogodi na gostovanju.
– Nismo digli ruke od Treće lige. Angažirat ćemo najmanje dva, a možda i tri igrača i vjerujemo da se možemo približiti konkurenciji u ligi – smatra Ante Buljat, predsjednik Velebita. Nakon što je u prošlom kolu zaradio crveni karton protiv Makarana, Mario Kruneš dobio je zabranu nastupa u sljedeća tri kola.
Raspored 10. kola (subota, 15.30 sati): Primorac – Val, Omiš – Hrvace, Konavljanin – Kamen, Zmaj (M) – GOŠK, Neretva – Velebit, Jadran (KS) – Uskok; nedjelja (15.30): Neretvanac – Jadran LP, Zmaj (B) – Zagora.