Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Zadar zna sa Šibenikom

19.10.2013. 22:00
Zadar zna sa Šibenikom


U dosadašnje četiri utakmice u Prvoj A ligi Zadar protiv Šibenika ima isto toliko pobjeda


Za odbojkaše Zadra utakmice sa Šibenikom u Prvoj A ligi bude lijepa sjećanja. Najprije je prije dvije godine Zadar protiv susjeda upisao prvu prvoligašku pobijedu uopće, a i sljedeće tri utakmice ovih protivnika otišle su na zadarsku stranu. Četiri utakmice, četiri pobjede.
Može li se niz nastaviti i večeras u Šibeniku u 3. kolu Skupine II?
– Nadamo se da može – kaže Ivan Škara, zadarska dijagonala. Škara je precizno opisao i u čemu vidi prednost svoje momčadi.
– Šibenik ima poteškoća s nedostatkom tehničara tako da bi naš blok trebao odraditi pravi posao. Očekujem da nas neće tek tako razvući i da ćemo zatvoriti njihove napadačke pokušaje.
Zadar treću godinu zaredom u svojim redovima ima Marija Grubišića, Šibenčanina, koji je prva opcija “plavih” na poziciji tehničara.
– Mario je uvijek posebno motiviran protiv Šibenika, a to povuče i ostatak naše momčadi. Možda je i u toj činjenici dio razloga zbog kojih smo do sada svaki put pobijedili Šibenik.
Nakon dva kola Zadar je vodeći u Skupini II. Dvije uvjerljive (3:0) pobjede protiv Opatije i Broda otvaraju momčadi s Višnjika dobru perspektivu u nastavku sezone.
– Lijepo je biti na prvom mjestu, ali do sada još nismo igrali s najboljim momčadima i tek ćemo nakon tih dvoboja vidjeti koliko možemo. Osim na našu igru u prva dva kola do bodova smo dolazili i zbog slabosti protivnika.