Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Elida Ferro crtala djela Valentina, Armanija, Dolce i Gabanna

19.10.2016. 22:00
Elida Ferro crtala djela Valentina, Armanija, Dolce i Gabanna


U prostorima Udruge Dante Alighieri u Zadru jučer je otvorena izložba Elide Ferro. Izložbom pod nazivom “Omaggio ali stilisti italiani” Ferro na jedan način odaje počast talijanskim modnim kreatorima.
Riječ je o crtežima u tehnici olovka u boji, a postavljena su djela Valentina, Armanija, Dolce i Gabanna… Adam Marušić, kurator za kulturu u Zajednici Talijana u Zadru, ističe kako se obično napravi skica da bi se potom izradio modni uradak. Inspirirana raznim uradcima koje je vidjela u novinama ili na televiziji, prije tri godine napravila je radove koje možemo pogledati na izložbi u Kovačkoj 2. Otvorena je u povodu XVI. Tjedna talijanskog jezika u svijetu, koji se raznim događanjima ovaj tjedan obilježava u Zadru, u organizaciji Udruge Dante Alighieri iz Zadra, Zajednice Talijana u Zadru i Sveučilišta u Zadru.
– Prije otprilike tri godine, dok sam još bila u srednjoj školi, počela sam sa crtanjem. Pošto sam završila za dizajnera odjeće i volim crtati, odlučila sam ove radove postaviti u Tjednu talijanskog jezika u svijetu. Imala sam prekrasne crteže za posuditi ideje i za smisliti nove, kazala nam je Ferro kojoj je ovo prva izložba. Trenutačno je studentica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Zadru, iako joj je prvotna želja bila upisati Tekstilno tehnološki fakultet u Zagrebu. U Zadru živi od 2004. godine, a oboje roditelja su joj Talijani, dok hrvatsku stranu vuče preko bake.