Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mega je neugodna, ali vjerujem u pobjedu

19.10.2016. 22:00
Mega je neugodna, ali vjerujem u pobjedu


Ne može Zadar bez Ramljaka. Šest godina član kluba s Višnjika bio je Marko, a prošle sezone priključio mu se stariji brat Ivan. Iako se ljetos činilo da će obojica karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini, to se ostvarilo samo polovično. Marko je otišao put Cedevite, dok se Ivan, nakon kratkog razdoblja provedenog u Košarkaškom klubu Zagreb, vratio u Krešin dom. I već u prvoj utakmici protiv MZT-a pokazao koliko će važan kotačić biti u sastavu Ante Matulovića. Odmah je odigrao svih 40 minuta, zapravo koju sekundu manje i popunio sve statističke rubrike, 13 poena, pet skokova, dvije asistencije i dvije osvojene lopte. Naravno, uz onaj tzv. radni dio, koji se ne može numerički izmjeriti, a koji je kod svih Ramljaka uvijek na visokoj razini.
– On nam daje nevjerojatnu energiju i može odigrati na pozicijama od jedan do četiri, što je velika stvar – kaže trener Matulović.
– Vratio sam se više slučajno, nego što je to bio neki plan. Preko ljeta sam imao nekih opcija za inozemstvo, ali sam čekao bolje ponude pa sam na kraju ostao praznih ruku. Danijel Jusup me pozvao na otvoreni ugovor u Zagreb i dogovorili smo se da budem tamo dok ne dođe neka ponuda. Onda je stigao poziv iz Zadra da igram ABA ligu i prihvatio sam ga – priča Ivan dok napušta dvoranu nakon jutarnjeg treninga u društvu veselog Tonija Jelenkovića.
Ramljak je sa Zadrom dogovorio suradnju do kraja sezone, s tim da u prvom dijelu ima pravo nastupa samo u ABA ligi, s obzirom da je u prvenstvu Hrvatske ubilježio jedan nastup za Zagreb.
– Ima tu mlađih igrača, koji će dobiti priliku u A-1 ligi i vjerujem da će sve biti u redu. Za sada sam zadovoljan, a sve će, naravno, ovisiti o rezultatima.
Ovaj tjedan Zadrane očekuju dvije utakmice u razmaku od svega 20 sati. U subotu u 19 sati u Krešinom domu na rasporedu je dvoboj 6. kola ABA lige protiv Mega Leksa, a u nedjelju u 17 sati u Trnskom susret 3. kola prvenstva Hrvatske protiv Zagreba.
– Iskreno, Zagreb nitko još nije ni spomenuo. Pripremamo se samo za Mega Leks, a tek nakon te utakmice ćemo pričati o sljedećem protivniku.
Jasno je i zašto. Mega je za Zadar vrlo važna utakmica, a ujedno i vrlo neugodan protivnik.
– To je nezgodna momčad, koja nije najbolje ušla u sezonu, ali imala je i težak raspored. Primjerice, u prošlom kolu su od Cedevite izgubili tijesno u posljednjoj minuti, primivši tricu na +2. Sigurno nas čeka teška utakmica, koja će vjerojatno biti izjednačena do samoga kraja, ali mislim da se dižemo i možemo očekivati pobjedu – za kraj će Ramljak.