Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otvoren Biograd Boat Show (FOTOGALERIJA)

19.10.2016. 22:00
Otvoren Biograd Boat Show (FOTOGALERIJA)


 Biograd na Moru najveći je nautički centar Europe i to će biti sve do nedjelje. Najveći hrvatski nautički sajam, 18. Biograd boat show na kojemu izlaže rekordnih 300 izlagača i na kojem je izloženo više od 300 plovila, otvorio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.


– Lučke uprave tijekom ove godine uložile su preko 40 milijuna kuna u lučku infrastrukturu. Istovremeno charter tvrtke, koje upravljaju najvećom flotom od 4.000 plovila na najsjajnijem svjetskom biseru na Jadranskom moru, kupile su 248 novih brodova za 75 milijuna eura, kazao je ministar Butković svog prvog radnog dana na staroj-novoj dužnosti.


Pritom je istaknuo kako će poticati proizvođače i vidjeti njihove probleme za što će ministarstvo u narednom razdoblju otvoriti dijalog.




– Pred nama je donošenje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim luka. Istovremeno ćemo pojačati inspekcijski nadzor na moru, urediti pravilnik o ronilačkim aktivnostima i što učinkovitije raditi na poboljšanju sigurnosti plovidbe, najavio je ministar Butković te je čestitao organizatoru na odlično organiziranom i posjećenom sajmu.


Osim Jakova Kitarovića, supruga hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, na dojmljivoj svečanosti bili su veleposlanica Australije njena Ekselencija gđa. Susan Cox, veleposlanik Poljske Marek Lyzva, direktorica županijske turističke zajednice Mihaela Kadija, biogradski donačelnik Marijan Stopfer i drugi.


– Ovu godinu imamo rekordan broj europskih i svjetskih premijera, preko 40 plovila, to je nekako odraz optimizma i dobrog stanje u našem nautičkom sektoru, nema više govora o krizi, ljudi rade, kupuju i prodaju brodove, rekao je direktor sajma Milan Šangulin.


Kako se upravo održava kongres kampera, a slijede Dani hrvatskog turizma i kongres hotelijera, onda je godišnji kongres hrvatskog nautičkog turizma upravo Biograd Boat Showu, rekao je Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije d.d.
Sajam Biograd boat showu redovito privlači 20-ak tisuća posjetitelja, za ulaznicu od 35 kuna nudi i bogat zabavni program čiji će vrhunac biti sutra kad u 21.30 sati započinje veliki vatromet te nastup splitskog TBF-a.