Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Sud nije uspio uručiti poziv za svjedočenje Butićima

19.10.2016. 22:00
Sud nije uspio uručiti poziv za svjedočenje Butićima


Na Općinskom sudu u Zadru jučer je odgođen nastavak glavne rasprave u slučaju protiv Stjepana Safundžića Felbera (46), bivšeg stručnog suradnika za marketing i odnose s javnošću u Turističkoj zajednici Grada Zadra. Kako je rekao sudac Ante Bačić, svjedocima Anti i Jagodi Butić poslani su pozivi na adrese, koje su pribavljene, ali ih oni nisu potpisali te će se uz pomoć policije pokušati locirati adrese na kojima žive ovi svjedoci.
Odvjetnica okrivljenika Draga Petričić zatražila je da se kao dokaz pribavi telekomunikacijsko vještačenje vezano uz mail poruku koja je poslana na adresu Majde Mikulandre, glasnogovornice zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete.
Inače, protiv Felbera je privatnu tužbu za klevetu podnio Ante Galić, koji je okrivljenika zamijenio na njegovom radnom mjestu u Turističkoj zajednici. Prema Galićevoj privatnoj tužbi Felber je Majdi Mikulandri proslijedio mail kako je tužitelj od Ante Butića, vlasnika OPG-a, zatražio 180 eura mita za oglašavanje na stranicama TZ Grada Zadra, a koje je ovaj navodno njemu dao u Turističko-informativnom centru na Narodnom trgu. Ovime je, kako je u dosadašnjem tijeku glavne rasprave naglasio tužiteljev odvjetnik Božo Vrkić, povrijeđena čast i ugled njegovog branjenika, kojemu je to prouzročilo nelagodu jer su s time upoznate i ostale Galićeve kolege.
Galić je u tijeku glavne rasprave dao svoj iskaz u kojemu je kazao kako ne poznaje nikakvog Butića te da ne zna zašto je on poslao mail koji ga tereti za navodno primanje mita.