Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nećemo se čuvati za Inter i Croatiju

Autor: Šime Ćurko

19.11.2008. 23:00
Nećemo se čuvati za Inter i Croatiju

Foto: Vedran SITNICA



Rješenje je puno trke i čvrstine u svakom duelu. Na taj način možemo pokriti dio nedostatke koje u odnosu da Dinamo kao momčad sigurno imamo – kaže Puljić
Razmišljati o Dinamo nakon kojeg dolaze utakmice s Interom i Croatiom Sesvete Zadranima baš i nije lako. Jer hrvatski prvoligaši u Maksimir uglavnom dolaze s računicom da je uspjeh ako se izgubi s pristojnom razlikom, recimo ne više od dva gola minusa. Za Zadar, međutim, to nikako ne bi bio uspjeh, cijena očajnog starta u kojem je u devet kola osvojen samo bod jest i ta da je svaki sljedeći poraz, pa dogodio se on evuntualno i od Dinama u Maksimiru – neuspjeh.
– Jest, naša je pozicija takva da nam je svejedno igramo li protiv Dinama, Intera ili Croatije. Znamo da se u Maksimiru teško dolazi do bodova, ali zašto ne pokušati izvući barem bod. Zato očekujem da ćemo protiv Dinama ići maksimalno, nikakvo čuvanje za Inter i Croatiju ne dolazi u obzir – smatra Ante Puljić, dvadesetjednogodišnji zadarski stoper. Iako misli Zadrana lete domaćoj utakmici s Interom Puljić zna da Zadar protiv Dinama mora razmišljati samo o jednom – o “modrima”.
Obrana primarna
– Samo bi nam trebalo da se u Maksimiru dogodi neka katastrofa. Kakva bi to bila priprema za sljedeće dvije utakmice? Nikakva. I zbog toga ostajemo pri razmišljanju da gledamo isključivo prvog sljedećeg protivnika.
A to je Dinamo koji ove sezone nije uvjerljivi poput nekih ranijih godina.
– Istina je da nisu uvjerljivi, vjerojatano im dio koncentracije, možda i snage, odlazi na nastupe u Ligi UEFA, ali svejedno to je snažna momčad protiv koje nikome nije lako igrati. Lani smo dvaput u Stanovima izgubili od Dinama kada im bodovi nisu bili toliko potrebni jer su već tada imali zalihu pred konkuretnima. Sada su Dinamu, baš kao i nama, bodovi nužni i treba vidjeti kako ćemo se u ovoj situaciji ponašati na terenu.
Uvijek je pitanje kako igrati s Dinamom. Otvoriti se, pa tko zabije više golova ili igrati zatvorenije, čak i onda je je rezultat negativan.
– Bliži sam razmišljanju da se s Dinamom teško možemo nadigravati. Rješenje je puno trke i čvrstine u svakom duelu. Na taj način možemo pokriti dio nedostatke koje u odnosu da Dinamo kao momčad sigurno imamo.
U posljednjim kolima Zadrova igra u obrani se stabilizirala. Poraz (0:3) u Osijeku tom konteksu je pojašnjen kao iznimka koja potvrđuje pravilo.
– Uspjeli smo tri utakmice na svom terenu završiti bez primljenog gola i odmah smo u njima osvojili devet bodova. To je dimenzija više koju smo dobili s Ivicom Datkovićem. Trener od svih, počevši od Terkša traži veliki angažman u obrambenom dijelu. Za sada nam ide dosta dobro.
Kriza realizacije
Bilo bi i još bolje da proradi realizacija.
– Zadar ima kvalitetne individualce koji su lani pokazali da mogu zabijati. Sada nas drži mala kriza realizacije, ali i ona će proći. Zapravo mora proći jer ne znam kako drugačije možemo uhvatiti priključak s konkuretima na ljestvici. Do tada ćemo se oslanjati na igru u obrani i neprimanje gola. Da smo u prvom dijelu makar poneku utakmicu uspjeli sačuvati mrežu sve bi danas bilo drugačije.
Zadar je sve bliže “osvajanju” jesenskog fenjera, posebno nakon buđenja Intera i boda Cibalije protiv Dinama.
– Očekujem da ćemo se do kraja jeseni ipak pomakuti makar s posljednje pozicije. U posljednjih nekoliko kola napravili smo prvi korak, približili smo se konkuretnima nakon velikog zostatka. Sada treba korak naprijed, a to znači i nekoga preskočiti na ljestvici.


 TORNADO IDE U MAKSIMIR


Udruga navijača Tornado Zadar organizira put u Zagreb na utakmicu Dinama i Zadra (23. studenoga, 15.30 sati). Prijave za put u Zagreb su danas i sutra od 19 do 21 sat u prostorijama Udruge.




 PULJIĆEVA ZADARSKA AFIRMACIJA


Ante Puljić u Zadar je došao u lipnju 2006. kada je momčad bila u Drugoj ligi. Nakon završetka juniorskog staža u Hajduku Puljić je seniorsku afirmaciju odlučio potražiti u Zadru gdje se nametnuo na mjesto desnog stopera. Krizno razdoblje bilo mu je proljeće 2007. kada da je nakon dolaska Ante Rožića ispao iz prve momčadi. Prošle sezone Puljić se ustalio u početnoj jedananestorici gdje, uz povremene oscilacije, pokazuje solidne igre. S Puljićem prije dvije i pol godine na Stanove su stigli Romano Obilinović, Vjekoslav Martinović, Jasmin Mujdža, Ante Morić, Goran Burčul, Dragan Župan te Darko Franić. Samo Puljić i Župan i danas nose zadarski dres.