Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Oštećeni automobili Tomislava i Ante Barjašića

Autor: Minja Gugić

19.11.2008. 23:00
Oštećeni automobili Tomislava i Ante Barjašića

Foto: Filip BRALA



Nitko srećom, nije ozlijeđen u snažnoj eksploziji koja je tijekom noći sa srijede na četvrtak oko 1.30 sati potresla, probudila i šokirala stanovnike zadarskog predjela Bili brig, ali i šireg područja grada, ali ono što zasigurno nije više nikog u Zadru šokiralo to je vijest kako je riječ o još jednoj u nizu podmetnutih bombi kojom su ovoga puta samo, oštećena dva automobila u vlasništvu braće Tomislava (35) i Ante (33) Barjašića.
Prema kratkom i vrlo šturom priopćenju PU zadarske, riječ je o zasad nepoznatoj eksplozivnoj napravi bačenoj oko 2 sata noću, ispred obiteljske kuće Barjašićevih u ulici Hrvatskog sabora. Usljed eksplozije oštećen je “peugeut 407” zagrebačkih i “opel corsa” zadarskih registracija koji su bili parkirani ispred kuće. Eksplozija je razbila stakla na “peugeotu” i oštetila lim na “opel corsi”. Navodno se razbio i prozor na susjednoj kući, a eksplozija je izbila i vrata jednog skladišta u blizini.
– Probudila nas je jaka detonacija. Odmah smo shvatili da je riječ o eksploziji, no nisam ništa vidio – rekao je novinarima jučer ujutro Ante Barjašić, naglasivši kako zapravo uopće ne vjeruje da je bomba bila namijenjena njima jer oni, kako je dodao, “nisu iz tog, krim miljea”.
Očevici iz obližnjeg kafića koji gleda na cestu potvrdili su “jutro poslije” novinarima, kako su neposredno prije eksplozije vidjeli da je ispred kuće projurio skuter, a kako je Ulica Hrvatskog sabora glavna zadarska zaobilaznica zasad je sasvim izvjesno da je bomba bačena u vožnji jer se eksplozija dogodila tik uz prometnicu gdje su bili parkirani automobili.
Očevid su jučer ujutro obavljali policajci i inspektori PU zadarske,razgovarali su s braćom Barjašić, sa susjedima i mogućim očevicima te su izuzeli sve moguće tragove na automobilima, ali su “pročešljali” i okoliš.
Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Boris Babić o incidentu je obaviješten, ali nije izalazio na mjesto događaja.