Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Negro zatražio izuzeće svih zadarskih sudaca

Autor: Suzana Bandić

19.11.2009. 23:00
Negro zatražio izuzeće svih zadarskih sudaca

Foto: Suzana BANDIĆ



Zbog sumnje u nepristranost, a s obzirom na to da je Grgurović visokopozicionirani politički dužnosnik u Gradu Zadru, odvjetnik Davora Negra zatražio je izuzeće svih sudaca Općinskog i Županijskog suda u Zadru


Iako su se nakon niza odgoda zbog nedolaska svih pozvanih na sazvana ročišta tijekom petogodišnjeg sudskog postupka na Općinskom sudu u Zadru konačno pojavili i optuženici Dražen Grgurović, aktualni zadarski dogradonačelnik, Davor Negro, inženjer informatike, kao i njihovi odvjetnici te se činilo kako će se glavna rasprava konačno održati, to se međutim, nije dogodilo.
Naime, prije samog početka glavne rasprave Negrin je branitelj sucu Ivici Marinoviću predao zahtjev za njegovim izuzećem, ali isto tako i izuzećem svih zadarskih sudaca Općinskog i Županijskog suda u Zadru te njihovih predsjednika navodeći redom sva njihova imena.
Takav je zahtjev postavljen, navodi se u obrazloženju, s obzirom da je Grgurović visokopozicionirani politički dužnosnik u Gradu Zadru zbog čega se sumnja na rad zadarskih sudaca i njihovu nepristranost.
Stoga je sudac Marinović još jedanput odgodio glavnu raspravu napomenuvši kako će se o daljnjem tijeku sudskog postupka odlučiti nakon što nadležni Vrhovni sud donese odluku i dostavi odgovor na postavljeni zahtjev.
Riječ je o slučaju koji se dogodio 29. srpnja 2004. godine kada su se Grgurović i Negro posvađali, a kasnije i fizički žestoko sukobili zbog autorstva oko računalnog programa pod nazivom CentralMed, inače namijenjenog obradi podataka u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Davor Negro je u tom teškom fizičkom obračunu zadobio prijelom noge, slomljen mu je nos te je dobio i posjekotine po licu. Ni Dražen Grgurović nije prošao puno bolje. Naime, i njemu je slomljen nos, a zaradio je i nekoliko nagnječenja po licu. A sve je započelo početkom 2002. godine. Negro je tada liječnika Grgurovića optužio da mu je on kao bivši vanjski suradnik zadužen za promociju i demonstriranje programa “CentralMed” u njegovoj tvrtki Negro d.o.o., prisvojio autorski rad iskoristivši njegov boravak u Švicarskoj.