Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nezaliječeni po šestu pobjedu

19.11.2010. 23:00
Nezaliječeni po šestu pobjedu


Očekujem da će ostali igrači uspjeti svojom voljom, angažmanom i borbenošću nadoknaditi očekivane učinke tih igrača – kaže Plantak
Nedjelja je rezervirana za košarkaše Borik-Puntamike koji će u Jazinama imati lijepu priliku protiv Svjetlosti ubilježiti šestu ovosezonsku pobjedu koja bi ih zadržala na čelnoj poziciji u A-1 ligi (uz Split)
<br>
. No, na papiru to izgleda sve jednostavno dok na parketu će trebati ponoviti partije na koje su nas Puntamičani navikli u nikad boljem početku sezone. Protivnik, Svjetlost, jest sve samo ne lagan protivnik, a na opasnosti koje vrebaju iz gostujućeg tabora najbolje je upozorio domaći trener Neven Plantak.
– Riječ je o iskusnoj momčadi, kvalitetno raspoređenoj na svim pozicijama. Najjači su upravo na jedinici gdje imaju širok izbor između Norca, Šarca i Mišića. Na trici su im Karlović i Marić koji znaju pomoći pod obručem njihovom ubojitom tandemu Vukičević-Helbich. Ovaj prvi dominira u skok igri i agresivnosti dok je Helbich iskusni rutiner, meke ruke te odlične leđne tehnike. Otvorili su prvenstvo iznenađujućim domaćim porazom od Alkara, no u dizanju su forme pogotovo nakon dolaska na klupu Zorana Kalpića s kojim su uspjeli pobijediti Split s 15 razlike – iznio je Plantak kvalitete Brođana dok je s druge strane ukazao na mane ili pehove koji su kroz tjedan doslovno desetkovale njegovu momčad.
– Problema na sve strane. Nismo bili u mogućnosti kroz cijeli tjedan odraditi normalan trening, jer nam je velik broj igrača jednostavno izvan stroja. Škifić nije zbog zgloba trenirao sve do petka, a onda na tom treningu ga ukoči vrat te je više nego upitan za nastup u nedjelju. Pavić je isto tako upitan, jer su mu liječnici preporučili da ne igra zbog šavova na arkadi koji bi lako mogli puknuti u kontakt-igri. Također pod košem smo još uvijek bez Troskota dok je i Čakarun osjetio problem s išijasom te je trenirao pod injekcijama. Svi ovi igrači, osim Pavića, su ili četvorke ili petice što će značiti da smo definitivno u problemima pod košem. Nema druge nego će se morati prije same utakmice odlučiti koga žrtvovati, a time i riskirati još goru ozljedu, jer nemamo dovoljan broj igrača za nastup.
Bez njih ili s njima doslovno nezaliječenima gubite tu kvalitetu skoka koju ste imali statistički debelo na svojoj strani tijekom prvih šest kola.
– Ne samo da je problem sa skokom, nego i s obranom te suženom rotacijom. Širi izbor igrača nam omogućava onakve obrambene partije koje pružamo u posljednje vrijeme, a bez nekolicine ovih igrača bit ćemo u velikim problemima. Opet s druge strane očekujem da će ostali igrači uspjeti svojom voljom, angažmanom i borbenošću nadoknaditi očekivane učinke tih igrača. Želimo pobijediti, iako smo svjesni da nas ne očekuje nimalo lagan zadatak. Bilo bi lijepo kad bi se napunile Jazine s kojim gledateljem više, te da dobijemo u njima tog šestog igrača koji će nam vjerujem biti itekako potreban u ovoj utakmici – zaključio je Plantak.
Raspored 7. kola: Borik-Puntamika – Svjetlost, Dubrava – Dubrovnik, VROS Darda – Zabok, Alkar – Trogir, Kvarner 2010 – Split.