Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Oslobođen vozač koji je pregazio majku s bebom

19.11.2010. 23:00
Oslobođen vozač koji je pregazio majku s bebom


Mile Drlić, vozač kojemu se sudilo zbog izazivanja prometne nesreće iz nehata u kojoj su prije devet godina poginuli majka i njezina sedmomjesečna beba, jučer je nepravomoćnom presudom na Općinskom sudu u Zadru oslobođen krivnje.
Riječ je o stravičnoj nesreći koja se dogodila 16. veljače 2001. godine na magistralnoj cesti nedaleko apartmana u vlasništvu “Nove zore” u Sv. Filipu i Jakovu. Tamo je Drlić vozeći pod utjecajem od 0,98 promila alkohola u krvi naletio na 34-godišnju Zinku Abdulahi koja je pod utjecajem od gotovo tri promila alkohola, držeći u naručju sinčića starog tek sedam mjeseci, legla preko kolničke trake s očitom namjerom da ih oboje odvede u smrt. U obrazloženju oslobađajuće presude sutkinja Ana Zrilić podsjetila je kako se optuženik već ranije izjasnio da nije kriv te istaknuo kako bi, da je mogao, zaobišao ženu koja je legla na kolnik s djetetom, no da to nije mogao. Njegov iskaz potvrdio je i Ante Barišić očevidac nesreće kojemu je nesretna žena netom prije protrčala ispred vozila pa je upravo stoga on obratio pozornost te je cijeli događaj vidio u retrovizoru.
Zrilić je pojasnila kako tijekom devet godina suđenja tijekom kojega je niz vještaka iznio svoje ekspertize nije u potpunosti i nedvojbeno dokazano kako je Drlić odgovoran za nesreću jer su vještaci iz istih činjenica i dokaza donijeli različite zaključke.
– Sve činjenice, osim one da je optuženik bio pod utjecajem alkohola, takvim su iskazima vještaka dovedene u dvojbu – pojasnila je Zrilić, a optuženom Drliću u prilog je išla činjenica da je žena koja je legla na kolnik bila pod utjecajem alkohola od 2,93 promila te da joj je Centar za socijalnu skrb nekoliko godina ranije zbog loših obiteljskih prilika već oduzeo troje djece.
Drliću je još 2002. godine za ovo djelo suđeno na Kaznenom odjelu biogradskog suda gdje mu je potom, 2007. godine sudac Igor Berhaus presudio uvjetnu osudu. Nakon što ju je Županijski sud u žalbenom postupku ukinuo i vratio na ponovno suđenje slučaj je dospio u ruke sutkinje Ane Zrilić na Općinskom sudu u Zadru koja ga je početkom ove godine osudila na osam mjeseci zatvora, no Županijski je sud i tu presudu ukinuo.