Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Terkeš: Pao mi je kamen sa srca

19.11.2010. 23:00
Terkeš: Pao mi je kamen sa srca


Kad rasni strijelac poput Želimira Terkeša ne osjeti slast zgoditka tri mjeseca onda otvaranje špine donosi osjećaj koji je vjerojatno sličan onom kad se prvi put zabije u nogometnoj karijeri. Takav osjećaj sigurno nije zaobišao ni kapetana Zadra koji je svojim malim remek djelom za 2:0 protiv Varaždina proslavio s velikim uzbuđenjem.
– Eto, došao je i taj gol koji već dugo nisam zabio, još tamo od Karlovca u drugom kolu u kolovozu. Veliki razlog tomu je ležao u činjenici da nisam od početka priprema u dva navrata po mjesec dana bio van treninga, a ostatak utakmica osim posljednje dvije sam igrao dosta neprirodnu poziciju povučene špice ili veznog igrača. Protiv Varaždina se ta pozicija isturene špice pokazala odličnom i pao mi je ogromni kamen sa srca nakon tog postignutog gola.
Šteta zbog trećeg žutog kartona koja vas spriječava u nastavku nadamo se golgeterske serije.
– To je pomutilo raspoloženje zbog gola. Mislim da nisam zaslužio taj karton, sudac je bio jako neujednačenog kriterija kao da je sudio neku svoju utakmicu. Dobio sam ga zbog prigovora nakon oštrog starta Varaždinca na našem igraču. Bio sam iznerviran, ali isto tako mislim da mi je trebao uzeti u obzir vrpcu i moje pravo prigovora u toj situaciji. Šteta što neću moći pomoći dečkima u Karlovcu, jer osjećam da se vraćam u pravu formu, jedino još ne mogu fizički odraditi na optimumu cijelu utakmicu zbog nedavne operacije.
Zadar u posljednje vrijeme proživljava malu renesansu. Izgledate čvrsto, kompaktno i uigrano.
– Ušli smo u dobar ritam, pogotovo na Stanovima nemamo prevelikih problema. Dogodi se jedna loša večer kao ona protiv Šibenika, no zasad smo vrlo dominantni na svom terenu. Nadam se da će dečki u Karlovcu pokazati da se i ugostima možemo postaviti kako se postavljamo na Stanovima – zaključio je Terkeš.