Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zebić: U dobroj smo formi

19.11.2010. 23:00
Zebić: U dobroj smo formi


Nastavili su nogometaši Zadra s pobjedama na svojim Stanovima, pa je tako nakon Splita i Rijeke upisan i treći domaći trobod u nizu protiv Varaždina. K tome ova pobjeda nosi još veću dozu samopouzdanja i potvrdu dobre forme u posljednje vrijeme na što je upozorio i Dalibor Zebić nakon utakmice.
– U dobroj smo formi, treniramo dobro, te je onda ova pobjeda protiv Varaždina odraz toga što pokazujemo na terenu. Uspjeli smo dobiti onu pravu agresivnost koju priželjkujemo na svom terenu te su igrači ušli u formu što posebno veseli pred nastavak prvenstva. Imali smo u tom prvom poluvremenu određene probleme s neefikasnošću koji su nam mogli donijeti nervozu u drugom poluvremenu, no gol iz prekida je donio potreban mir koji smo okrunili s još dva zgoditka u nastavku – kazao je Zebić o igri svoje momčadi protiv Varaždina i istaknuo kako se ne treba nešto previše veseliti odličnoj bodovnoj žetvi u posljednjih šest kola, već se okrenuti nadolazećim ispitima do zimske pauze.
– Okrećemo se odmah sljedećim utakmicama, ostala su još dva kola u kojima ćemo tražiti nastavak dobre igre, pa kako ispadne. Ne trebamo se zavaravati da smo napravili nešto više nego u odnosu na prošle sezone u ovom razdoblju prvenstva, već treba što bolje odraditi utakmice koje nam slijede – zaključio je Zebić, a gostujući strateg Samir Toplak nije izrazio preveliko čuđenje porazu koji se po njegovim riječima osjećao s obzirom na trenutačnu situaciju Varaždinaca.
– Jednostavno, rečeno, nogomet je specična igra koja prvenstveno zahtijeva kontinuitet. Mi smo prošli na Stanovima u skladu sa pripremama i treninge kakve smo imali u tjednu prije utakmice. Ono sve što sam predmnijevao da nam se ne smije dogoditi upravo nam se dogodilo na ovoj utakmici, a to znači da nas je Zadar u prvom dijelu pritisnuo agresivnošću i svojom pas igrom. Neki moji igrači su se primjetno uplašili i jednostavno taj prvi gol je bio plod te naše loše igre. U drugom dijelu smo izgledali malo bolje, bar u onom početnom dijelu no nismo imali završnicu, taj zadnji pas, i na kraju su domaći igrači uspjeli s dva gola potvrditi zasluženu pobjedu – riječi su trenera Varaždina nakon utakmice.


Izjavili su


 
IVAN ĆURJURIĆ
– Bili smo bolji u svakom segmentu igre od Varteksa. Od prve minute smo nametnuli naš tempo, i po prilikama smo trebali napuniti mrežu Drevena. Pokazujemo veliki napredak u odnosu na početak sezone. Primjetna je kohezija unutar naše momčadi te predviđam da možemo u nastavku prvenstva biti još bolji te napraviti još bolji skok na prvenstvenoj ljestvici. Zasad ulazim s klupe jer sam još u fazi oporavka od ozljede, no dok su nam ovakvi rezultati zadovoljstvo je sudjelovati i ulazeći s klupe na teren.
MARIN CON
– Raduje dobra igra i uvjerljiva pobjeda. Očigledno se dižemo u igri, vjerujemo u sebe. I kad smo bili u lošoj seriji nastavili smo vjerovati što posebno začinjava ovu dobru formu u posljednje vrijeme. Doma smo kompaktni, u sedam domaćih utakmica smo pet puta bili bez primljenog gola, dok smo primili četiri protiv Šibenika i jedan protiv Zagreba. Imamo dobru situaciju u obrani, pogotovo nakon povratka Skočibušića koji je donio dodatnu čvrstinu i kvalitetu.
ANTE PULJIĆ
– Odigrali smo svih 90 minuta odličnu utakmicu. Imali smo malu dozu sreće kod tog prvog pogotka, što nam je otvorilo bolju situaciju za nastavak koji smo okrunili s još dva gola. Bitno nam je da nastavimo s ovakvom igrom i nadamo se da ćemo nastaviti skupljati bodove prvenstveno vezano za osiguranje ostanka u ligi.