Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bunja: U Zadru su u sprezi policija i organizirani kriminal!

Autor: Suzana Bandić

19.11.2012. 23:00
Bunja: U Zadru su u sprezi policija i organizirani kriminal!

Foto: Zvonko KUCELIN



 Vici Karabanu, čelniku bibinjskog HSP-a optuženom za iznudu zadarskog dožupana i nekadašnjeg stranačkog kolege Đanija Bunje, jučer je odgođeno suđenje zbog nedolaska njegove braniteljice Tanje Budimir koja se raspravnom sucu Domagoju Kurobasi opravdala zdravstvenim problemima.
Đani Bunja, koji je na jučerašnje ročište došao u pratnji svog odvjetnika Milana Petričića, još jednu odgodu u ovom postupku prokomentirao je kazavši da ima dovoljno vremena, strpljenja i novca za ovu “pravnu bitku”. Napomenuo je i kako je u međuvremenu o svom negativnom iskustvu sa zadarskom policijom i sudom u službenoj formi KLASA:910-01/12-01/17, UR.BR: 2198/1-01/2-12-1, te KLASA: 910-01/12-01/17, UR.BR: 2198/1-01/2-12-2, obavijestio Veleposlanika Paula Vandorena, šefa Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj.
– Delegaciji EU u RH kao i Veleposlanstvu Kraljevine Nizozemske obratio sam se vezano za monitoring napretka Republike Hrvatske u poglavlju 23. Na ovom svom konkretnom primjeru upoznao sam ih s načinom funkcioniranja sustava za provedbu Zakona i učinkovitosti u Zadru. Iznio sam sumnju o sprezi pojedinaca iz navedenih institucija s organiziranim kriminalom jer smatram da predmetna sprega onemogućava učinkovito funkcioniranje pravosuđa u Zadru. Također, smatram i da “slučaj Zadar” može biti uključen u monitoring napretka Republike Hrvatske u poglavlju 23 – kaže Bunja
– Postoje indicije o takvoj sprezi s organiziranim kriminalom i za zadarsko Općinsko državno odvjetništvo, odnosno pravosuđe u Zadru općenito. Sve dokaze, kao i saznanja koja imam o načinu funkcioniranja sustava za provedbu Zakona i učinkovitosti pravosuđa u Zadru ustupio sam spomenutim institucijama s ciljem da na određeni način pomognemo Republici Hrvatskoj u nastojanjima da ispuni uvjete za pristupanje Europskoj Uniji, a poglavito vezano za poglavlje 23 – kaže Bunja podosjećajući kako to u konačnici i jest misija Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU