Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Malena Stephanie vraća se kući 25. studenoga

Autor: Suzana Bandić

19.11.2012. 23:00
Malena Stephanie vraća se kući 25. studenoga


Ako liječnik dopusti putovanje avionom te bude sve po planu, malena Stephanie Milda s mamom Anitom stići će u Zadar za pet dana


Malena Stephanie Milda s majkom Anitom kući u Zadar iz dalekog Chicaga, ako ne bude nepredvidivih iznenađenja, vraća se 25. studenoga. Otac malene Zadranke koja je na operaciju Arnold-Chiari malformacije u daleku Ameriku otputovala zahvaljujući donacijama građana koji su u humanitarnim akcijama prikupili više od 2,5 milijuna kuna, s njezinom starijom sestricom Melanie stigao je u Zadar još početkom ovog mjeseca.
Hvala dobrim ljudima
Nakon uspješnog operativnog zahvata kojim je dr. David Frim uklonio malverzaciju, Stephanie je u Chicagu ostala radi daljnjeg liječenja. Zbog velikog interesa građana za Stephanieno zdravlje, njezina je majka Anita prije desetak dana na Facebook stranici preko koje sve vrijeme organizatori najveće humanitarne akcije u Hrvatskoj ikada izvještavaju javnost, napisala kako je Stephanie sve bolje.
– Krenula je na fizikalnu terapiju koja je na drugom kraju grada, pa svakodnevno puno vremena u velikom gradu kao što je Chicago ode na putovanje. Bude li i dalje sve po planu i ako liječnik dopusti putovanje avionom, Stephanie i ja vraćamo se kući krajem ovog mjeseca – zahvaljujući još jednom svim dobrim ljudima koji su pomogli da Stephanie ode na operaciju i tako dobije priliku za normalno odrastanje bez boli, napisala je mama Anita.
Milde otvaraju zakladu
Obitelj Milda zajedno s organizatorima kampanje “Samo želim biti zdrava” odmah nakon što se majka i djevojčica vrate iz Amerike zbrojit će stanje na Stephanienu računu te otvoriti zakladu. Upravo kako su to i najavili, na račun zaklade položit će sav novac koji ostane neutrošen u svrhu za koju je i prikupljen – liječenje ove malene heroine koja je svojom umiljatošću, hrabrošću i nevjerojatnom voljom za životom dirnula Zadrane, a potom i mnoge druge. U jednom trenutku činilo se kako nema osobe koja se nije uključila i na neki način pomogla ovoj sićušnoj djevojčici čarobnog osmijeha, a humanitarne akcije nije omeo ni drski kradljivac koji je iskoristio umor roditelja te im ukrao torbicu s nešto novca. Bio je to novac od prodaje “Karte života” na jednom punktu koji su roditelji preuzeli i krenuli ga položiti u banku na račun.