Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Starica lažnom inkasatoru dala novac da provjeri je li krivotvoren

Autor: Suzana Bandić

19.11.2012. 23:00
Starica lažnom inkasatoru dala novac da provjeri je li krivotvoren


Lažni zaposlenik Općine Vir u nedjelju poslijepodne došao je u kuću 76-godišnje mještanke kako bi joj očitao potrošnju električne energije


Lažno se predstavivši kao zaposlenik Općine Vir, policiji još uvijek nepoznati muškarac prevario je 76-godišnju ženu.
Muškarac je u nedjelju predvečer došao ženi na vrata te joj najprije rekao da za Općinu Vir očitava potrošnju električne energije da bi potom vremešnu ženu uvukao u priču kako su se na virskom području pojavile lažne novčanice. Uvjerljivom pričom 76-godišnjakinju je nagovorio da mu dade sav novac koji ima u kući kako bi ga provjerio. Ništa loše ne sluteći žena je to i učinila. Nakon što mu je dala desetak tisuća kuna prevarant joj je kazao kako postoji opravdana sumnja da je njezin novac lažan. Kako bi to i provjerio, kazao je kako će novac ponijeti sa sobom u Općinu te da ga ona sutradan, odnosno u ponedjeljak može doći preuzeti. Kasnije, u razgovoru sa svojim ukućanima, 76-godišnja je žena shvatila kako je naivno nasjela na priču jednog prevaranta pa je slučaj prijavila policiji.  
– Policijski službenici zaprimili su prijavu 76-godišnjakinje nakon čega je protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava – potvrdili su u PU zadarskoj ističući kako se za prevarantom intenzivno traga, a ujedno su apelirali i na sve starije građane da ne nasjedaju na ovakve i slične priče, odnosno da ne daju novac niti ikakve vrijednosti osobama koje im se nisu legitimirale, a o svakom sumnjivcu da obavijeste policiju na broj 193.