Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sjećanje na osam najbezbrižnijih godina

19.11.2013. 23:00
Sjećanje na osam najbezbrižnijih godina


Proslava godišnjice mature uvijek dolazi sa nostalgijom i sjetom. Školski dani su odavno prošli, životni problemi i nedaće breme su svakog čovjeka… Generacija učenika Osnovne škole Sukošan iz 1982./1983. godine, proslavila 30 godina male mature.
– Zadrži godine u svom sjećanju… Prije svega, ne zaboravi lijepe dane, jer ako njih zaboraviš, nikada se više neće vratiti, rekla je Vesna Šoš rođena Torbarina u uvodnom slovu na početku svečane večere u sukošanskoj kultnoj konobi.
Školski i životni prijatelji iz Sukošana i Debeljaka sreli su se i službeno, pa su smijeh, suze i davni školski nestašluci ponovno zaživjeli u pričama i sjećanjima. Okupili su se kako bi se prisjetili davnih školskih dana, prvih ljubavi, nestašluka.
– Ovo nam je četvrto zajedničko druženje od male mature dva razredna odjeljenja, “a” i “b”. Osam godina provedenih zajedno u najljepšim i najbezbrižnijim danima djetinjstva je nezaboravno. Sjećanja ponekad maglovita, a ponekad iznenađujuće bistra su prekrasna, a tek stare fotografije, nostalgični su sudionici proslave.
Svi nazočni imaju srednje obrazovanje, mnogi i fakultete, Uspješni su u raznim zanimanjima, kao radnici, poduzetnici i stručnjaci raznih struka. Dobri su roditelji, supružnici, skrbnici. Ovu generaciju 45-godišnjaka nažalost prerano su napustili hrvatski vitez Mladen Veleslavić te tragično preminuli Ivo Vukša i Alen Smolić Grampo.
Na svečanoj večeri slavljenici su svoje svakidašnjice, karijere i moguće zdravstvene i životne probleme “protjerali” iz misli. Uz prof. Davorku Ljubković, bogat stol, legendarnog glazbenika Radu Gunjevića za to zaista i nije bilo vremena.