Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tiskarstvo ne zamire ni u teškim vremenima

19.11.2013. 23:00
Tiskarstvo ne zamire ni u teškim vremenima


Najstariji autor na ovoj izložbi je Ante Ivić, a mi knjižničari smo napokon dobili svoj Vodič, istaknula je Jadranka Delaš


Jubilarna, dvadeseta po redu izložba Izdavaštvo na zadarskom području otvorena je jučer u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar. Ravnatelj ove knjižnice mr. sc. Miro Grubić kazao je kako se ova izložba tradicionalno održava u Mjesecu hrvatske knjige i u povodu Dana Grada Zadra.
– To bi trebalo značiti da volimo grad i knjigu. Dvadeset nam je godina tek. Kada nešto u kontinuitetu traje 20 godina, to bi trebalo značiti da se radi o ozbiljnom poslu koji rade ozbiljni ljudi. Tu su osim znanstvenika i urednici, grafičari, lektori… Velik tim i ozbiljni ljudi. Temeljem ovakve izložbe nastale su dvije publikacije. Svima koji sudjelujemo u ovom projektu želim puno pameti, ideja i sreće u životu, poručio je ravnatelj Grubić.
Jadranka Delaš kazala je kako moramo biti zadovoljni u odnosu na hrvatski prosjek, a nažalost u Zadru, osim Foruma, nemamo ni jednu komercijalnu izdavačku kuću. Sve ostalo je u institucijama kojima je izdavaštvo usputno područje.
– Zadrani se ipak najviše bave lijepom književnošću. Nastavlja se ta lijepa tradicija pisanja lokalnih govora, te na ovoj izložbi imamo pet naslova. Najstariji autor na ovoj izložbi je Ante Ivić, a mi knjižničari smo napokon dobili svoj Vodič, istaknula je Jadranka Delaš.
 Davor Aras je istaknuo kako je našem gradu rođendan, te smo dužni čestitati mu ga donoseći dar koji smo gradili od prošlog Krševana do ovog.
– Taj cvijet je bogat i bit će doprinos hrvatskoj kulturi. Vremena su teška, ali postoji dobra volja da se tiska sve ono što zadarski um može osmisliti. Teče slap, možda je ovo kap, ali velika u hrvatskim okvirima, kazao je Davor Aras, otvorivši izložbu.