Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar bez golova s Jadranom

19.11.2016. 23:00
Zadar bez golova s Jadranom


Zadar nije uspio u nakani da i nakon 16. kola zaostatak za Hajdukom II održi na pet bodova. U 16. kolu Treće HNL jug na Stanove je stigao Jadran LP, 16. momčad Lige koja je uspjela put Ploča odnijeti, za njih veliki bod. Istina, imali su Zadrani tijekom cijele utakmice terensku inicijativu i pregršt odličnih prilika, ali, ono najvažnije, zatresti suparničku mrežu, nisu uspjeli. Ostat će veliki žal nakon ove utakmice jer nije isto imati pet ili sedam bodova zaostatka za liderom iz grada podno Marjana. Uvjeti za igru na Stanovima nisu bili idealni, puhalo je jako jugo, a i teren je bio u lošem stanju. Ali, alibija nema. Ovo je još jedan kiks Zadra na domaćem travnjaku.
Utakmica je kako to i priliči počela minutom šutnje za sve stradale u Škabrnji i Vukovaru. Zadrani su od početka pritisnuli Pločane na njihovu polovicu terena. Prvu priliku ima Zadar već u 6. minuti susreta, Terkeš je opalio s 20 metara, lopta prolazi tik uz vratnicu gostujućeg gola. Minutu kasnije na muke vratara Ljubičića stavlja i Jurjević udarcem s 25 metara. Ipak, gostujući golman iz ovoga dvoboja izlazi kao pobjednik. Jadran se budi u 16. minuti, jedan slobodnjak s ruba šesnaesterca na sreću domaćina završava u živom zidu. U 18. minuti centimetri su dijelili Zadrane od vodstva. Bubnjar je tukao sa 17 metara, lopta se od bloka odbila do Jurjevića koji tuče glavom iznad istrčalog Ljubičića. Na žalost Zadrana u posljednji trenutak s gol crte loptu izbija Musulin. Blažević je u 29. minuti pokušao prevariti Ljubičića, lopta je umjesto u mreži završila opet u bloku. Uzvraća Jadran, Romić je opalio sa 16 metara, lopta je prošla blizu desne vratnice Gluićeva gola. U 35. minuti Jadran je nakon pogreške u obrani Zadra imao veliku priliku za vodstvo, Šutić je izašao sam ispred Gluića, ali zadarska hobotnica je na visini zadatka. U 43. minuti Jurjević je tukao s ruba šesnaesterca, malo pored gostujućih vratiju. Gol Zadra je u tim posljednjim minutama prvog poluvremena stalno visio u zraku, ali se ipak nije dogodio i sudac Matej Pavić je poslao obje momčadi na odmor u svlačionicu.
U nastavak su obje momčadi ušle s istim sastavima koje su završile prvo poluvrijeme. U 53. minuti velika pogreška Pedišića koji daje loptu u noge Romiću čiji udarac sa 16 metara skida Gluić. Igrala se 58. minuta kada je Šimurina prošao pola terena, nanizao nekoliko suparničkih igrača i uposlio Terkeša. Zadrov napadač izlazi sam ispred Ljubičića, ali njegov udarac po zemlji završio je u nogama Jadranova vratara. Dvije minute kasnije i Blažević je u mat poziciji na asistenciju Pranića, kasni djelić sekunde ni lopta odlazi u gol aut. Pantalon minutu kasnije tuče s 25 metara malo iznad gola. U 68. minuti Terkeš je ubacio s desne strane, Pedišić glavom pogađa gredu. Zadar u tim trenucima ima punu inicijativu, ali lopta nikako neće u mrežu Pločana. Igrala se 89. minuta kada je Šimurina kojeg je Butić prebacio u vrh napada imao priliku s desetak metara pogoditi mrežu Jadrana. Nije ušlo. Kao ni minutu kasnije kada je Pantalon glavom pucao nakon ubačaja Terkeša. Sudac je čk pet minuta produžio susret što zbog zamjena, što zbog izležavanja Pločana po travnjaku, ali Zadru ni to nije bilo dovoljno. Mreže su u subotnje poslijepodne odlučile mirovati na Stanovima.


 ZADAR – JADRAN LP 0:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 300. Sudac: Matej Pavić (Split). Pomoćnici: Toni Bešker (Solin) i Miroslav Čalo (Trilj). Žuti kartoni: Jurjević, Terkeš, Blažević (Zadar); A. Musulin (Jadran).
ZADAR: Gluić 6, Jurjević 6, Šimurina 6, Pedišić 5.5, Viduka 5.5 (od 50′ Pranić 5.5), Tokić 6, Pantalon 6, Colić 5.5 (od 82′ A. Župan -), Bubnjar 5.5 (od 88′ Brlić -), Blažević 5.5, Terkeš 5.5. Trener: Josip Butić.
JADRAN LP: Ljubičić 6, Barbir 5.5, Družijanić 5.5 (od 86′ M. Musulin -), Primorac 5.5, Puljiz 5.5 (od 44. Zmijarević 5.5) , M. Musulin 5.5, A. Musulin 5.5, Jelčić 5.5, Šutić-Galić 6, Romić 6, Pijević 5.5. Trener: Jurica Bajić.