Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Radnici Heresa bez plaća

Autor: Siniša Klarica

19.12.2009. 23:00
Radnici Heresa bez plaća


Recesija, stanje u građevinarstvu ili nešto treće potreslo je izgleda i tvrtku Heres iz Vira. Tvrtka na čijem čelu je nekadašnji prvi čovjek županijskog HSP-a Ivan Miličević, a prema dojavama, nije isplatila svojim djelatnicima plaće od rujna. Poslovne ili neke druge teškoće nadovezale su se nakon što su prošlog mjeseca Miličević i njegova direktorica Mira Barešić oslobođeni optužaba zbog utaje poreza i nevraćanja duga vjerovnicima u visini 10 milijuna kuna.
Miličević je često i kao političar i kao poduzetnik ukazivao na svojevrsnu diskriminaciju koja vlada u graditeljstvu u Hrvatskoj. Posebce se žalio što “domaći” poduzetnici poput njega ne mogu dobiti ne mogu dobiti poslove u Zadarskoj županiji. Odjednom, a nakon koalicije s HDZ-om, Miličevićevi poslovi su se razgranali. Miličević danas obnaša dužnost potpredsjednika Skupštine Zadarske županije. Međutim, uskoro stiže i kaznena prijava za nelegalnu eksploataciju kamena sa brda Križina pored Sutomišćice na otoku Ugljanu.
– Šutnja je zlato! Tako barem mi mislimo u našoj tvrtki. Ne znam zašto bi gospodin Miličević morao objašnjavati stanje u tvrtki. Mi probleme s radnicima rješavamo razgovorom u četiri oka i to je sve što bih vam ja morala reći, rekla je u kratkom razgovoru Mira Barišić.
U međuvremenu je za 11. siječnja u Poreznoj upravi u Zadru je zakazana prodaja Heresovih vozila, a dan kasnije i teretnih brodova. Zbog poreznog duga na licitaciji će se naći 26 vozila i dva remorkera. Ivan Miličević jučer nije htio detaljnije razgovarati o ovom problemu, upućujući nas na činjenicu da on nije odgovorna osoba Heresa. Samo je dodao da je plaća za rujan isplaćena, a da u aktualnoj situaciji gotovo da i nema tvrtke koja nije u poteškoćama. Neposredno prije zaključenja broja, stigla je informacija da bi Heres ipak mogao isplatiti plaću u ponedjeljak.