Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Aldu Antoviću sudit će se za dilanje u odsutnosti

19.12.2010. 23:00
Aldu Antoviću sudit će se  za dilanje u odsutnosti


Nakon puštanja na slobodu zbog proceduralne pogreške u prosincu prošle godine, Aldu Antoviću se gubi svaki trag pa će mu se odlukom splitskog suda suditi u odsutnosti


Zadraninu Aldu  Antoviću (21) protiv kojeg se  zajedno s njegovim ocem Tomislavom (46) i bratom Carlosom (25) vodi postupak zbog  prodaje heroina i kokaina,  odlukom Županijskog suda u  Splitu od 10. prosinca, a na  traženje USKOK-a, u nastavku sudskog postupka sudit će  se u odsutnosti.
Naime, nakon što su otac i  sinovi Antović iz splitskog pritvora gdje su proveli nešto više  od godine dana pušteni u prosincu prošle godine, najmlađi,  Aldo, na zakazana ročišta nije  se odazivao te mu se gubi svaki  trag.
Stoga je za njim izdana i  međunarodna Interpolova tjeralica, a nakon toga je USKOK  podnio i zahtjev da mu se  suđenje nastavi u odsutnosti.
Podsjetimo, Antovići su na  slobodu izišli nakon što je branitelj tate Antovića, odvjetnik  Željko Gulišija, zatražio da se  iz spisa izdvoje dokazi koji su  nezakonito prikupljeni, a odnosili su se na prisluškivanje  Tomislavovih sinova. Naime,  nalog za nadzor prvotno je bio  izdan samo za Tomislava Antovića. Odluka o proširenju  nadzora i na sinove donesena  je tijekom procesa te je u praksi provedena, a da nije formalno određeno njihovo prisluškivanje. Sudsko vijeće pod  predsjedanjem suca
Zorana Matulovića suočeno  s tim činjenicama usvojilo je  prijedlog obrane, izdvojilo iz  spisa sve tajno snimljene razgovore i obitelj pustilo na slobodu. 
Vrhovni je sud zatim usvojio  žalbu tužiteljstva te je zbog  mogućnosti ponavljanja djela  odlučio da se Antovići vrate u  pritvor, no uspjeli su doći samo do oca i starijeg sina Carlosa.
Podsjetimo, prema USKOK-ovoj optužnici Antovići  se terete zbog “dilanja” heroina, kokaina i marihuane u  vremenu od kraja kolovoza do  polovice studenoga prošle godine kada su i uhićeni. Tijekom tog vremena oni su bili  pod tajnim policijskim nadzorom pa im se u optužnici navode čak 42 datuma u kojima  su telefonski dogovarali preprodaju, a na teret im se stavlja  i prodaja od 26.000 kuna. Prilikom uhićenja kod njih je zaplijenjena tek neznatna količina od 0,7 grama marihuane  i jedan “joint” s 2,7 grama, a  osim opijata, policija je kod  njih pronašla i jedan pištolj s  19 pripadajućih metaka.
Mlađem sinu Aldu sudilo se  zajedno s majkom Meri Petani  (43) na Županijskom sudu u  Zadru krajem ožujka 2009. godine, kada je, nakon što je  majka preuzela svu krivnju na  sebe, oslobođen optužbe za  dilanje.