Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Blagoslovljen obnovljeni Nadbiskupski dom

19.12.2010. 23:00
Blagoslovljen obnovljeni Nadbiskupski dom


Mogu slobodno reći da se sada ovdje osjećam kao kod kuće. Hvala vam na toplini i bratskoj suradnji. Želim uistinu da Božić bude svakom od vas Božji blagoslov i Božja toplina, koje ćemo zajedno ponuditi ovome gradu i nadbiskupiji, poručio je mons. Želimir Puljić


Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić  prošlu subotu u Nadbiskupskom domu u Zadru susreo se  sa svećenicima, redovnicima,  redovnicama, pastoralnim suradnicima u središnjim Nadbiskupijskim ustanovama,  djelatnicima Nadbiskupskog  ordinarijata u Zadru, Caritasa Zadarske nadbiskupije i  djelatnicima nadbiskupijskih  ustanova u povodu božićnih i  novogodišnjih blagdana. To je  već tradicionalni susret koji  okuplja nadbiskupa, svećenike i brojne djelatnike aktivne  u zadarskoj Crkvi.
Mons. Puljić je na početku  susreta blagoslovio obnovljeni Nadbiskupski dom, koji je  kuća Božja za život brojnih  pastira zadarske Crkve.
 U prvom dijelu susreta, generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Milivoj Bolobanić uputivši božićnu čestitku nadbiskupu osvrnuo se i  na bitne događaje života zadarske Crkve u prethodnom  vremenu.
– Blagdan Isusova rođenja  poziv nam je da tražimo svjetlo i snagu na životnom putu  poput Svete obitelji, gorljivo  moleći i marljivo radeći, zaključio je generalni vikar te  poželio mons. Želimiru Puljiću darove mudrosti, razboritosti i odvažnosti u upravljanju zadarskom Crkvom.
– To vam od srca želim da  biste bili pastir kakvog Gospodin želi, koji će sa svojim  pastoralnim suradnicima u  nadolazećoj godini ostvarivati  plan koji Providnost ima s  nama. Želim vam puninu  duhovne radosti ovih svetih  božićnih dana i obilje Božjeg  blagoslova u novoj 2011. godini, riječi su mons. Bolobanića.
– Kad govorimo o božićnom  otajstvu, razmišljamo o osobitom Božjem zahvatu silaska  među nas kada je odlučio biti  naš brat, kad se utjelovio, kad  je Riječ s visina došla među  nas i kad je Bog postao čovjekom. Nijedan dan u godini  nije tako topao upravo zbog  te stvarnosti da nam je Bog  blizu po obitelji. Zato se pred  tim otajstvom osjećamo i malenima i zahvalnima. Malenima jer nismo zaslužili da  Bog dolazi k nama, a zahvalni  jer nas je uzdigao i učinio  svojom, Božjom djecom, pa  možemo jedni drugima reći  brate i sestro u Kristu, upravo  zahvaljujući Božjoj toplini. 
 Riječ Božja je došla i udomila se, našla je svoju kuću,  svoju obitelj, a to je Crkva,  kojoj s radošću i zahvalnošću  pripadamo i zahvaljujemo  Bogu što možemo biti ono što  jesmo i služiti Bogu onako  kako on želi, izdvojio je u  svom govoru nadbiskup zadarski. Mons. Puljić se zahvalio na priređenom susretu  sa svećenicima i svima koji  rade na Božjoj njivi te na  toplini koju su mu iskazali.
– Mogu slobodno reći da se  sada ovdje osjećam kao kod  kuće. Hvala vam na toplini i  bratskoj suradnji. Želim uistinu da Božić bude svakom od  vas Božji blagoslov i Božja  toplina, koje ćemo zajedno  ponuditi ovome gradu i nadbiskupiji, poručio je mons.  Želimir Puljić. Nadbiskup je  na kraju susreta okupljenim  svećenicima i suradnicima  podijelio sličicu s motivom  podjele sakramenta svete  potvrde i molitvom za biskupa.