Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Druga liga nikad bliže

19.12.2010. 23:00
Druga liga nikad bliže


Nemamo direktnog konkurenta barem za sada i vidljivo je da smo najkvalitetniji, no u igri je još 51 bod te se ne možemo i ne smijemo dovoditi u situaciju da se opustimo – kazao je trener Leopold Burčul


Iza Raštana je jedno vrlo uspješno razdoblje u  zimskom dijelu Treće lige jug  gdje suvereno drže vrh ljestvice. U 17 kola igrači Leopolda Burčula su dohvatili čak  40 bodova s tek jednim porazom, onim minimalnim u  Pločama od Jadrana. Put ka  Drugoj ligi je dobro popločan,  pogotovo uzevši u obzir konkurenciju u kojoj zasad nema  sastava koji ozbiljno može  ugroziti šanse Raštana da završe na prvom mjestu. Prvi do  njih nalazi se Neretvanac iz  Opuzena koji zaostaje 9 bodova. Nakon dvije sezone u  kojima su dva puta bili vrlo  blizu, možda je Raštanima osvanula prilika za konačni prolaz u viši rang natjecanja?
– Ovu sezonu smo ušli u natjecanje kao jedni od favorita za  prvo mjesto. To je bio i prirodni  slijed događanja nakon dvije  godine u kojima smo ponajviše  sazrijevali. I nismo tada htjeli  ići kao što se kaže grlom u  jagode. Ove sezone je i Uprava  kluba dala zeleno svjetlo, poduprli su oformljenje kvalitetnog igračkog kadra i sigurno  smo kroz igre u prvih 17 kola  opravdali njihova očekivanja,  kao i očekivanja naših navijača. Uspjeli smo postići jednu  skladnu sliku u kojoj sve dobro  štima od gore do dolje, tako da  smo na pravom putu da uspijemo ostvariti ulazak u Drugu ligu – kaže Burčul o ambicijama koje su konačno prevladale u ovom godinama vrlo  uspješnom trećeligašu. Konkurencija je zasada daleko, a  kuriozitet je da je čak devet  klubova od drugog do desetog  mjesta stisnuto u tek šest bodova. S tek jednim porazom u  17 kola Raštane su demonstrirale moć dok je ostatak lige  jako ujednačen. Za Raštane je  i prednost manjak ambicija za  odlazak u viši rang što se tiče  ostatka konkurencije.
– Nemamo izravnog konkurenta barem za sada i vidljivo je  da smo najkvalitetniji, no u igri  je još 51 bod te se ne možemo i  ne smijemo dovoditi u situaciju  da se opustimo. No, vjerujem u  nas i mislim da smo u najboljoj  prilici dosad da ostvarimo  Drugu ligu. Ove sezone nema  ambicioznih klubova poput  Splita prije dvije sezone i Dugopolja lanjske sezone. Sada  smo mi ti s najvećim aspiracijama i po pitanju kvalitete,  sredstava te uvjeta na našem  stadionu gdje su napravljene  sve potrebne preinake i prilagodbe za natjecanje u Drugoj  ligi.
Dokaz za ovaj igrački dio  leži u podatku da su Raštane u  zimskom dijelu, osim prvog  mjesta po bodovima, ispred  svih u postignutim i primljenim golovima. Igrao se napadački nogomet s vrlo čvrstom i  pouzdanom zadnjom linijom.
– Zabijali bi u prosjeku dva  gola dok bi svaku drugu primili  jedan (35:17). Posebno me veseli tih tek 10 primljenih golova  što potvrđuje kvalitetu naše  obrane. Ipak presudan čimbenik u tome je sigurno naš vratar  Pavao Vugdelija. On je odradio svoj posao na golu stvarno  vrhunski i naš je veliki dobitak.
S čime ste nezadovoljni nakon prvog dijela sezone?
– Definitivno su nam veliki  problem bile učestale ozljede.  Tu situaciju svaki trener najviše  mrzi. Ipak uspjeli smo se snaći  u hodu, a na kraju kad se sve  zbroji ipak je ta udarna postava  iznijela najveći teret.
 


Momčadska i pojedinačna kvaliteta




Kakav je bio pojedinačni učinak igrača?
– Uz kapetana i najboljeg strijelca Gorana Burčula istaknuo bih mladog Luku Batura, pa Marina Kurtina, koji je došao iz Zadra, kao i Anđela Srzentića iz Velebita. Ne smijem izostaviti ni odličan posao u sredini terena, 21-godišnjeg Josipa Čačića koji uz Marunu, Mišlova, Mitrovića, Veršića sačinjava okosnicu naše snage. A svi oni, osim Vugdelije, su proizvodi Raštana ili uspješne suradnje s NK Zadrom što cijelu priču čini još mnogo ljepšom.