Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pazite kome iznajmljujete stan

19.12.2010. 23:00
Pazite kome iznajmljujete stan


Veselko Lukačev protiv kojega je do sada podneseno više desetaka kaznenih prijava zbog prijevare, prošli je tjedan, prema tvrdnjama njegove stanodavke Jasmine Vukić prevario i nju za iznos oko dvije tisuće kuna. Lukačev, međutim tvrdi kako je riječ tek o nesporazumu


Žrtva sam prijevare očito iskusnog prevaranta, a kako ne bi još netko nasjeo na njegovu priču, želim upozoriti sve one koji iznajmljuju stambene prostore da budu oprezni ukoliko im se na oglas javi osoba po imenu Veselko Lukačev – rekla je Jasmina Vukić kojoj je Lukačev ostao dužan novac za jednomjesečnu stanarinu i režije. S ovim Zadraninom protiv kojega je policija do sada podnijela više desetaka kaznenih prijava, a nekoliko puta je i osuđivan, Jasmina je 31. kolovoza sklopila ugovor o najmu jednosobnog stana površine od 34 metra četvorna na predjelu Bilog briga, za mjesečni iznos od 1.400 kuna. Prvu stanarinu Lukačev je podmirio, no problem je iskrsnuo već kod druge, a i oko dogovora o prijavi.
Prijevara ili nesporazum?
– Potpisali smo ugovor o najmu i ja sam ga htjela potom prijaviti, no on je govorio kako nije potrebno i odgađao to za sljedeći mjesec. Kako do 5. u mjesecu prema potpisanom ugovoru nije uplatio stanarinu, poslala sam mu SMS poruku. Vještim rječnikom odugovlačio je i obećavao kako će sve platiti i da je sve u redu – priča Jasmina, koja se potom, 15. prosinca, u pratnji prijatelja uputila na adresu stana. No već na stubištu je shvatila kako do svog novca neće doći jer je primijetila kako na vratima nema božićnog vjenčića, desetak dana ranije postavljenog. Prije no što su pozvonili prijatelju je rekla kako misli da u stanu nema nikoga, a nakon nekoliko pokušaja, konačno je otključala vrata stana i u to se i uvjerila.
– Odmah s vrata vidjela sam da nema stvari i bilo je jasno da je odselio. Nije mi ništa odnio, ali ostavio je neplaćene račune i ostao dužan stanarinu. To je negdje oko dvije tisuće kuna, ali da nisam bila uporna i reagirala tako promptno, dug bi zasigurno bio i veći – kaže Jasmina koja je nakon što se raspitala o svom dojučeršnjem podstanaru odlučila javno o svemu progovoriti kako bi upozorila sugrađane, a posebice one starije životne dobi, na lukavog prevaranta.
No, osim što je prevario stanodavku, loša iskustva s Lukačevim, ako je suditi po oglasu objavljenom prije tri godine na internetskoj adresi “adsoglasi”, s Lukačevim su neugodna iskustva imali i neki poslodavci. Naime, u oglasu piše: “Obavještavamo sve građane Zadra da pripaze na VESELKA LUKAČEVA – kuhara, koji se javlja za zaposlenje, a zatim posuđuje novac zbog bolesti, koji naravno nikada ne vraća. Molimo sve prevarene da nam se jave”.
Duguje pola, a ne cijelu stanarinu
Kako bi čuli i drugu stranu priče kontaktirali smo Veselka Lukačeva koji tvrdi da je riječ samo o nesporazumu, a nikako o prijevari.
– Ja radim na stranoj platformi kao kuhar i ovaj mi je mjesec malo kasnila plaća jer stiže preko talijanske tvrtke i banke. Gospođu Vukić o tome sam obavijestio, ali ona nije imala niti razumijevanja, niti strpljenja pa mi je rekla neka se iselim do 15. i podmirim sve račune. Pristao sam, jer zapravo nisam ni imao nekog izbora. Pokušao sam se s njom dogovoriti da se, upravo danas, nađemo i izvršimo primopredaju stana, no njoj to nije odgovaralo – rekao je Lukačev kazavši još kako ima sve uplatnice te da se nada kako će tijekom dana s gospođom Vukić riješiti i stanarinu koja po njegovoj računici iznosi 700 kuna obzirom da je stan napustio nakon 15 dana. 


PRITVARAN ZBOG PRODAJE GROBA TRIMA RAZLIČITIM OSOBAMA




Ime Veselka Lukačeva u medijima se pojavilo prije četiri godine kada je, nakon što su ga zbog prijevare prijavila trojica Zadrana, sjeo na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru. Riječ je o nevjerojatnoj priči oko prodaje grobnice na zadarskom Gradskom groblju koju je za iznos od 20 tisuća kuna prodao Zadraninu Anti Jurasu zatajivši mu bitnu činjenicu – da su unutra posmrtni ostaci njegovih roditelja. Druga dvojica bili su potencijalni kupci. Prvi, Marko Milković, Lukačevu je dao kaparu od 500 dolara, a drugi, Petar Čačić, dao mu je 2.300 eura. Njih su dvojica ostali bez novca, a Juras je postao vlasnik grobnice i kostiju Lukačevih roditelja koje prema zakonskoj odredbi ne smije eshumirati prije proteka 30 godina od pokopa. Lukačeva je sutkinja Dijana Grancarić zbog ove prijevare osudila na kaznu zatvora od godine dana.
– Imao sam dvije grobnice od kojih jednu na Gradskom groblju, a drugu na Belafuži. Došlo je do pomutnje među kupcima. Ovaj je htio ovu, ovaj onu i nastala cijela zbrka. Viši, Županijski sud, mene je kasnije oslobodio krivnje za to djelo jer su na kraju svi dobili svoje, pa oštećene osobe nije bilo – rekao je Lukačev naglasivši kako je ta oslobađajuća presuda pravomoćna.