Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Božićnim ukrasima do novog kasetofona

Autor: Valentina Mlađen

19.12.2012. 23:00
Božićnim ukrasima do novog kasetofona

Foto: Vedran SITNICA



Osim izrade ukrasa i čestitki učenici su u sklopu projekta ukrašavali školu, učili filcati vunu, učenici nižih razreda danas će zajednički poći u kino gdje će gledati crtani film, a učenici viših razreda pravit će kolače za petak kada će nakon blagoslova škole završni dan polugodišta proslaviti božićnim domjenkom
Vrlo uspješnu prodaju božićnih čestitki i ukrasa održali su jučer u prostorijama škole osnovnoškolci Privatne osnovne škole “Nova”. Prodaja je organizirana u sklopu programa “Advent” tijekom kojeg su učenici, podijeljeni u dvije grupe, niži i viši razredi, na radionicama i u sklopu nastave likovne kulture izrađivali čestitke i ukrase.
Humanost i božićni duh
U programu i jučer organiziranoj prodaji sudjelovalo je 60-ak učenika, a maštovite ukrase i čestitke, koje su kupovali uglavnom roditelji i profesori škole, učenici su prodavali po simboličnim cijenama i s dobrom svrhom. Naime, želja im je kupiti kasetofon koji bi koristili u nastavi, a ako ostane još sredstava i druga pomagala koja bi im pomagala u učenju. Ujedno, zajedničkim radom na izradi ukrasa učili su se važnosti međusobnog uvažavanja i pomaganja.
– Kao i kod svake božićne akcije cilj je bio razvijanje božićnog duha i međusobne humanosti. Na izradi ukrasa učenici su radili zajednički te su si međusobno pomagali u idejama, ali i izradi i tako su, ne samo naučili nešto novo, nego i spoznali važnost međusobnog uvažavanja i suradnje, rekla je jedna od voditeljica radionica učiteljica Martina Jelenković.
Više nego uspješna godina
Osim izrade ukrasa i čestitki učenici su u sklopu projekta ukrašavali školu, učili filcati vunu, učenici nižih razreda danas će zajednički poći u kino gdje će gledati crtani film, a učenici viših razreda pravit će kolače za petak kada će nakon blagoslova škole završni dan polugodišta proslaviti božićnim domjenkom.
Kako je prodaja bila i više nego uspješna te je nadmašila očekivanja mališana, novi kasetofon, i još mnogo toga, zasigurno će njihovo učenje od idućeg polugodišta učiniti još zabavnijim.