Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Martinović najuspješniji domaći igrač

Autor: Ante Vidović

19.12.2012. 23:00
Martinović najuspješniji domaći igrač

Foto: Sebastian GOVORČIN



Saša Martinović najuspješniji je domaći igrač nakon pet odigranih kola Međunarodnog šahovskog turnira “Zadar open 2012. Martinović ima tri boda. Režan i Jakić se trenutačno nalaze na pedeset posto. Proradio je i Toni Petrušić koji nakon jednog slobodnog kola ima pet bodova.
Martinović, Režan, Petrušić i Jakić nastavili su s dobrom igrom u petom kolu. Prva trojka je remizirala, a Jakić pobjeđuje. Tu treba posebno istaknuti Tonija Petrušića koji bez respekta igra s igračima koji imaju rejting od 100 do 200 elo bodova više od njega. Nakon pobjede u četvrtom kolu u petom je nakon dugotrajne borbe remizirao s klupskim kolegom koji je teži za 200 rejting bodova od njega.
Na čelu A turnira i dalje se nalazi Ukrajinac Andery Sumetsi s četiri boda, a slijedi ga skupina od šest igrača s 3,5 boda.
Na B turniru najuspješniji domaći igrač je Marko Stipić. Furioznim startom Stipić je nanizao četiri pobjede, a zatim se u petom kolu poskliznuo protiv Milana Brigljevića. Pobjedom nad našim majstorskim kandidatom, Brigljević je zasjeo na čelnu poziciju turnira. Od ostalih naših igrača odlične rezultate postiže predsjednik ŠK Zadar Josip Bubičić koji ima 3,5 boda.
Poredak A turnir: Sumets 4, Jovanić, Kožul, Brkić A. Šarić, Predojević, Ivanov 3,5 boda.
Poredak B turnir: Brigljević 4,5, Frančišković, Tesla Mihalinec, Stipić, Blažeka, Vilegas 4.