Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Narod se više ne može kupiti plavim šuškavcima i crvenim olovkama!

Autor: Suzana Bandić

19.12.2012. 23:00
Narod se više ne može kupiti plavim šuškavcima i crvenim olovkama!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Gradonačelnik Zvonimir Vrančić napravio nam je privremeni put kad smo već najavili prosvjed. Ivo Bilić, kandidat za gradonačelnika, navodi da je samo preko medija upoznat sa slučajem ‘Galićevih zgrada’ i da ne zna detalje. Pa upravo zbog takvih političara i idemo u prosvjed – poručuju organizatori prosvjeda najavljenog za petak


“Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost”, moto je mirnog prosvjeda najavljenog za petak u 10 sati na zadarskom Narodnom trgu, a kako bi otklonili nedoumice oko motiva i onog neizbježnog pitanja “tko stoji iza”, u ime organizatora javnosti su se obratili Ivana Guina, Sanja Babić Majerović i Kristijan Kotlar, inače stanari “Galićevih zgrada”.
– Istina je da je naš problem s pristupnim putem bio okidač za organizaciju prosvjeda, ali i to što smo se u borbi za elementarna ljudska prava kao i mnogi naši sugrađani našli u problemu s nemarom i neučinkovitošću institucija Grada i države. Gradonačelnik napravio nam je privremeni put sada kad smo najavili prosvjed, a to nas je dodatno motiviralo da ga i održimo – rekao je Kotlar.
SDP-ov kandidat za gradonačelnika ne zna što se događa
– Ivo Bilić, kandidat za gradonačelnika Zadra za jedan je portal izjavio kako je samo preko medija upoznat sa slučajem “Galićevih zgrada” i da ne zna detalje o problemu. Pa upravo zbog takvih političara i idemo u prosvjed – istaknuo je Kotlar dodavši kako sumnja da su se zadarska oporba i vlast odavno dogovorili oko podjele plijena na račun građana.
– Niti Ingrid Antičević Marinović nije dala jasno očitovanje na upit podržava li prosvjed pod izgovorom da je u Bruxelesu. Toliko o brizi za sugrađane, glasače iz ove izborne jedinice zahvaljujući kojima je došla do kožne fotelje – prigovorio je Kotlar očitovavši se i glede aktualne vlasti, odnosno gradonačelnikove izjave da u 2012. godini nije donio nijednu lošu odluku.
– Nama predstavlja problem što on uopće ne donosi odluke. Pitamo se onda – tko drugi to čini za njega? Možemo samo pretpostavljati. Činjenica je da ista stranka vlada gradom već 20 godina, a svi smo svjedoci posljedica njihove nebrige i nestručnosti. Dok im se grad pretvara u Veneciju pri svakoj jačoj kiši, dok im se kod Gradskog groblja širi nesnosni smrad, a s odlagališta smeća u Diklu širi smrad, dok im ljudi ne mogu doći do svojih stanova, oni pokreću neke projekte koje planiraju otvoriti u doba predizborne kampanje – odlučno proziva Kotlar, dodajući kako je aktualna vlast zaslužna što je Poluotok postao “centar duhova”.
Spočitao im je i politiku kojom su vodili KK Zadar i doveli ga do milijunskih dugova, napomenuvši kako je ista stvar i s većinom megalomanskih projekata, a koji danas zjape prazni i trebaju stotine tisuća kuna za održavanje “hladnog pogona”.
Tiha koalicija HDZ-a i SDP-a u Zadru
– I pticama je na grani jasno da su HDZ i SDP u našem gradu već godinama u tihoj koaliciji, a bez prave oporbe nema ni kvalitetne vlasti. Stoga poručujem svoj navedenoj političkoj eliti da je vrijeme šišanja ovaca prošlo, narod se više ne može kupiti plavim šuškavcima i crvenim kemijskim olovkama.
Ne smijemo dopustiti da nam bacaju prašinu u oči i stvaraju podjele među nama na crvene i crne, ustaše i partizane, vjernike i nevjernike, a sve kako bi oni i dalje u miru nastavili pustošiti i trpati u džepove. Takvi političari nam ne trebaju, a cilj ovog prosvjeda je da ih prisilimo da napokon počnu raditi svoj posao za dobrobit grada i naroda, a ne samo vlastitih interesa.


 KOTLAR: BORBA ZA DEVASTIRANI ZADAR




– Ovo više nije samo borba za stanare “Galićevih zgrada”, već borba za obespravljene građane koji ne mogu ostvariti svoja osnovna građanska prava. Ovo je borba za opljačkani i devastirani grad Zadar, za sve nas i naše potomke, za branitelje koji su živote dali za hrvatsku državu. Vrijeme je da kažemo dosta kriminalu i lopovluku koji se preko politike uvukao u sve pore našeg grada i doveo do uništavanja perspektive grada i njegovih žitelja, posljedica čega je rezigniranost i očaj na svakom koraku – dikcijom iskusna političara rekao je Kristijan Kotlar, no na upite novinara o njegovom eventualnom političkom angažmanu izričito je to negirao.